5 No’lu harddiski koyan askeri bulun

Güncelleme Tarihi:

5 No’lu harddiski koyan askeri bulun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2014 01:05

ERGENEKON davası sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, “Balyoz ve Ergenekon davalarının asıl mağdurları, tutuklu aileleridir. Bizler yaşanan bütün mağduriyetlere rağmen nefret ve intikam duygusu taşımıyoruz. Ama ortada bir kumpas var ve bu kumpası planlayanların, icra edenlerin adalet önüne getirilmesini istemek en temel hakkımız” dedi.

Haberin Devamı

Vardiya Bizde Platformu tarafından 80’inci kez Ankara Sakarya Meydanı’nda düzenlenen ‘Sessiz Çığlık’ eylemine katılan Başbuğ, Balyoz davası sanıklarının yakınlarına destek verdi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Başbuğ, özetle şunları söyledi:

YARALARIN KAPANMASI YILLAR ALACAK

“237 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli değişik cezaevlerinde tutuklu. Bu personelin 111’i Deniz Kuvvetleri’ne mensup, 33’ü amiral, geriye kalanların hemen hepsi terfi şansına sahip olan albaylardır. Siz kadrosu 52 amiralden oluşan bir kuvvetin 33 amiralini tasfiye ederseniz, ortada çok ciddi bir problem var demektir. Bundan sonraki süreçte Deniz Kuvvetleri’nin bu yarayı kapatması, tamir etmesi yıllar alacaktır. Bu hafta içerisinde Hadımköy’de, Sincan’da, dün de Mamak’ta Balyoz davasından tutuklu bulunan silah arkadaşlarımı ziyaret ettim. Hepsini dimdik, dirençli ve geleceğe ümitle bakan, üstün moral seviyesinde gördüm. Bu 237 değerli silah arkadaşım en yakın zamanda hürriyetlerine kavuşma beklentisi ve ümidi içerisindeler. Aile bireylerinin içinde bulunduğu durumun çok zor, sabırları artık taşma noktasındadır. Bu yükü daha fazla taşıyamazlar. Gelinen süreçte aile bireylerinin yaşadıkları travmayı yakından gördüm ve izledim. Diyoruz ki ‘Yeter artık’. Bu süreç böyle devam ederse ailelerin, ki bu ailelerin 4-5 yaşlarında çocukları var, bunların çevresinde yeşeren nefret ve kin duygusunu kimse engelleyemez. 6 Aralık 2010’da Gölcük Donanma Komutanlığı’nda savcıların adeta eliyle koymuş gibi bulduğu 5 No’lu harddisk ve diğer dokümanların kimler tarafından konulduğu bulunmalıdır. Bunu koyan kişi asker bir kişidir. O kişinin bulunması Balyoz, Ergenekon, Odatv gibi ne kadar dava varsa bu davaların çözümü için ilk adım olacaktır.”

Komisyon kurun

Haberin Devamı

ANKARA’daki ‘Sessiz Çığluk’ eylemine katılanlara destek veren İlker Başbuğ, “Mutlaka TBMM bu konuya el atmalıdır. Kurulacak bir araştırma komisyonu, bu kumpasın nasıl gerçekleştiğini bilen hâkim ve savcıların, polislerin bilgisine başvurulmalıdır. Başta iktidar partisi olmak üzere diğer siyasi partiler bu kumpasın ortaya çıkarılmasında samimiyseler, ilk yapılacak iş TBMM’de bir araştırma komisyonu kurmaktır” dedi. Başbuğ, Demirel ve Sezer’i ziyaret ettiğini de söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!