Ağrılı sayım

Güncelleme Tarihi:

Ağrılı sayım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2014 01:05

AĞRI Belediye Başkanlığı’nı 10 oy farkla BDP’li Sırrı Sakık’a kaptıran AK Parti’nin itirazı üzerine, önceki gün başlayan oyların yeniden sayımına dün de devam edildi.

Haberin Devamı

İstanbul, Ankara, Erzurum ve civar illerden takviye polis getirilen kente giriş ve çıkışlar sıkı kontrol altına alındı. Adalet Sarayı’na çıkan tüm yollar kapatıldı. Doğubayazıt’ta yaklaşık 100 kişilik bir grup polisle çatıştı. Kepenk açamayan esnaf, satış yapamamaktan yakınırken, Emniyet Müdürü Bayram Coşkun “Gelen mala gelsin, cana gelmesin. Sayım 1 hafta sürebilir” dedi.

10 OY FARKLA

Geçen pazar günü yapılan seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre, BDP’nin adayı Sırrı Sakık 20 bin 600, AK Parti’nin adayı Hasan Arslan ise 20 bin 590 oy aldı. Ayrı ayrı sandıklarda olmak üzere 13 kez sayım yapıldı. AK Parti’nin itirazı üzerine önceki gün İl Seçim Kurulu merkezdeki 196 sandıktaki tüm oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Önceki gün öğleden sonra başlayan 14’üncü sayımda dün saat 03.00’e kadar 11 sandıktaki oylar sayıldı. Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Selim Karakuzu, siyasi parti temsilcileri ile sandık görevlilerinin hazır bulduğu sayım işlemine dün saat 09.00’da yeniden başlandı. Oy sayımı başlamadan önce Adalet Sarayı’na çıkan Hani Baba, Erzurum, Kağızman, Yeni Van caddeleri ile Dört Yol Kavşağı polis tarafından barikatlarla yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Kente giriş-çıkış da denetim altına alınırken, Adalet Sarayı çevresinde kesintisiz nöbet tutan Jandarma Robocop Komandolar kuş uçurtmadı. İstanbul, Ankara, Erzurum gibi kentlerden gelen polisler ise polisevi, öğretmeni ve bazı otellere yerleştirildi.

KARAKOLA YÜRÜYÜŞ

Haberin Devamı

Sayım gerginliğini protesto eden Doğubayazıt esnafı, dün iş yerlerini açmazken, yaklaşık 100 kişilik bir grup polisle çatıştı. BDP İlçe Binası önünde toplanan bir grup Uluyol Karakolu’na doğru yürümek istedi. Ancak polisin müdahalesiyle karşılaştı. Bunun üzerine göstericiler taş, sopa ve havai fişeklerle TOMA’lara saldırdı. Polis göstericilere biber gazı ve su sıkarak müdahale etti. Olayda 7 kişi gözaltına alınırken, 3 polis memuru da yaralandı. Yaralı polis, Doğubayazıt Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edilirken, gözaltına alınan 7 kişiden 6’sı emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Doğubayazıt Belediye Başkanı Murat Rohat Özbay da İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek, yetkililerle görüştü. Bu arada, Ağrı ve Iğdır’dan ilçeye takviye polis ekipleri sevk edildi.

İŞYERİME GİDEMİYORUM

Haberin Devamı

Oy sayımının bir an önce tamamlanmasını isteyen esnaf, İl Emniyet Müdürü Bayram Coşkun’un denetimler yaptığı sırada sorunlarını aktarıp, işsizlikten yakındı. Hakkı Aslan isimli bir esnaf “İş yerime bırakın müşteri gelmesini, bazen ben bile giremiyorum. Çok mağdur olduk. İş yerlerimizin önünde polis bariyerleri duruyor. Çok kötü bir görüntü. Birkaç gün daha böyle devam ederse evlerimize ekmek götüremeyeceğiz. Yolların bir an önce trafiğe açılmasını ya da mağduriyetimizin giderilmesi istiyoruz” dedi. Vatandaştan sabırlı olmalarını isteyen Coşkun ise “Aklın yolu ne ise hep birlikte yapacağız. Haklısınız ama sabırlı olmanız lazım” dedi.

HABERLER TWITTER’DAN

Haberin Devamı

Ağrı’da bulunan BDP’li Sırrı Sakık da oy sayımını Adalet Sarayı’nda izledi. Sakık, Twitter’dan paylaştığı fotoğraflarda ilk sandıkta 5 oy fazla çıktığını belirtti. Paylaşılan fotoğraflar arasında alınan güvenlik önlemleri ve yemek molasına da yer verildi. CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Ankara Milletvekili İzzet Çetin’i, oyların yeniden sayıldığı Ağrı’da görevlendirdiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!