Rekoru var binası yok

Güncelleme Tarihi:

Rekoru var binası yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2014 01:05

Hatay Valiliği, Defne’deki büyük binaları Emniyet Müdürlüğü’yle Milli Eğitim’e devredince yüzde 82 rekor oy oranıyla seçilen CHP’li belediye sokakta kaldı. Binaları olmadığı için günlerdir CHP ilçe ofisinde çalışan Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman “Valilik ile görüşeceğiz. Düzeltilmezse dava açacağız” dedi.

Haberin Devamı

30 MART’taki yerel seçimlerde yüzde 82 gibi tüm Türkiye’de rekor sayılabilecek oy oranıyla başkan seçilen Hatay’ın yeni ilçesi Defne’nin CHP’li Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, ilçedeki büyük binalar Valilik tarafından Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim’e devredildiği için çalışamaz durumda. Yaman, “Valilik’le görüşeceğiz, bir yanlışlık olduysa düzeltilmesi gerek. Bu şekilde bu ilçeyi yönetmek imkansız. Düzeltilmezse dava açacağız” dedi.

İKİ BİNA VAR

Hatay’ın merkezi, kente büyükşehir belediyesi statüsü verilmesinin ardından Antakya ve Defne olmak üzere iki ilçeye ayrılmıştı. Defne’de rekor oyla belediye başkanı seçilen CHP’li Yaman, ilçede yaşanan süreci şöyle anlattı: “Hatay’da 10 belde belediyesini kapatıp birleştirerek Defne ilçesini oluşturdular, buradaki 200 personeli de bize devrettiler. Bu belediyelere Antakya ilçesinden 4 mahalleyle 23 tane de köy katıldı. Kapatılan belediyelerin tüm taşınır-taşınmaz malları Valilik’teki paylaşım komisyonuna devredildi. Komisyon öyle bir paylaşım yapmış ki bu 10 belediye içinde belediye binası olabilecek iki bina var, Harbiye ve Çekmece’deki bu binalar Emniyet’e verilmiş. Subaşı ve Yeşilpınar’da onlardan daha küçük ölçekli iki bina daha var, onlar da Milli Eğitim’e devredilmiş. Bu, bizim belediyeyi kilitleyecek bir durum.

PARTİDE ÇALIŞIYORUM

Haberin Devamı

Şu anda memur ve işçi olarak 200 personelimiz var ama 15-20 kişiyi oturtacak binamız bile yok. Belediyenin binası olmadığı için ben de kaç gündür CHP ilçe ofisinde çalışıyorum. Emniyet’e ve Milli Eğitim’e devredilen binalarla birlikte demirbaşlarımız da tümüyle bu kurumlara devredildi. Örneğin Subaşı Belediyesi’ne ait 4 adet dalgıç pompası ile Yeşilpınar Belediyesi’nin düğün salonu ve taziye salonu da Milli Eğitim’e devredilmiş! Bu belediyelerin binaları bizden alınırken tüm borçları da bize devredilmiş! Bu işte bir kötü niyet mi var yoksa tesadüfen mi böyle olmuş kestiremiyorum.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!