Haftanın keyif haritası

Güncelleme Tarihi:

Haftanın keyif haritası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2014 22:26

Haberin Devamı

Uluslararası Ankara Müzik Festivali 31 yaşında

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali 31 yaşında. 4 Nisan’da Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası’nın Çaykovski ve Frank’ın eserlerini seslendirdiği özel konseriyle açılan festivalde bu yıl pek çok ‘ilk’ ve gençlere yönelik ilginç etkinlikler yer alacak. Festival programında, internette tıklanma rekorları kıran, Pink Floyd müzikleri ile Liszt parçalarını düzenleyerek yorumlayan genç piyanist Ayşe Deniz Gökcin, Beatles şarkılarını klasik dörtlü eşliğinde yeniden canlandıran gitarist Al di Mealo gibi geniş kitlenin merakla beklediği etkinlikler bulunuyor. Klasik müzik alanında piyanist İdil Biret, klasik gitarist Celil Refik Kaya, Japon kemancı Akiko Suwanai gibi önemli solistler dikkati çekiyor. Festivalin programında oda müziği alanında marka haline gelmiş toplulukların yanı sıra, İtalyanların ünlü Kataklo Atletik Dans Tiyatrosu ile İspanyol Devlet Balesi Flamenko Topluluğu ve Rusya’nın dünyaca ünlü Ossipov Balalayka Orkestrası da yer alıyor. Festival biletleri Biletix’te!

Haberin Devamı

Pamuk Prenses müzikal sahnesinde

İş Sanat’ta, sömestr tatili ‘Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’ ile başlıyor. Grimm Kardeşler’in klasikleşen masalı Yavuz Pekman uyarlaması ile yönetmen Işıl Kasapoğlu’nun gözünden bambaşka bir müzikale dönüştü. Dördüncü yılına giren müzikalde Pamela Spence kötü kraliçeyi canlandırırken, Semaver Kumpanya’dan tanıdığımız Merve Dizdar, Pamuk Prenses rolüyle karşımıza çıkıyor. Ünlü oyuncu Serkan Keskin ise yaşlı ve huysuz cüce rolünde izleyiciyi güldürüyor. 13 Nisan Pazar günü saat 15.00’te İş Sanat Kültür Merkezi’nde sahnelenecek müzikalin bilet fiyatları indirimli 15 lira, tam 20 lira. Biletler Biletix ve İş Sanat ana gişesinde.

Soundgarden ve Massive Attack geliyor

Dünyaca ünlü birçok grubu müzikseverlerle buluşturacak ‘100%FEST’, 6-7 Haziran tarihlerinde İstanbul Küçük çiftlik Park’ta gerçekleştirilecek. Dünyaca ünlü rock, alternative, live electronic ve indie sanatçılarının yer alacağı festival iki tam gün sürecek. İstanbul’un merkezinde müzikle dolu bir yaza başlamak isteyenleri ağırlayacak. Festivalde yer alması kesinleşen ilk iki isim ise yeniden birleşmeleri sonrası ilk defa İstanbul’a gelen dünyaca ünlü rock grubu Soundgarden ve live electronic janrının en büyük isimlerinden Massive Attack! Esen Entertainment organizasyonuyla gerçekleşecek ‘100%FEST’in biletleri, 3 Nisan itibariyle Biletix üzerinden satışa sunuldu. Festivalde sahne alacak diğer gruplar ise ilerleyen haftalarda açıklanacak.

Haberin Devamı

Hepsi ‘Mekâna Dair’

Adahan İstanbul Hotel’de bulunan 1 Galeri’de ‘Mekâna Dair/ Site-Specific’ başlıklı bir karma sergi açıldı. 24 Nisan tarihine dek görülebilecek sergide Cem Arslan, Nazan Azeri, Gül Ilgaz, Can Maden ve Pınar Yeşilada’nın işleri aynı mekânda buluşuyor. Sanatçıların birbirleriyle olan paylaşımları ve bu ilginç mekân ile etkileşimleri sonucu ürettikleri video, fotoğraf, desen ve heykel çalışmalarına yer veren serginin temel motivasyonlarını; yaşam alanlarının daralması, alternatif sergilerin gün geçtikçe azalması ve paylaşım duygusunu tekrar yaşama ihtiyacı oluşturuyor. Adres: Asmalı Mescit Mah. General Yazgan Sk. No:14 Beyoğlu, İstanbul.

10 gün boyunca sadece tiyatro

Haberin Devamı

Koç Üniversitesi Tiyatro Kulübü tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek Sevgi Gönül Tiyatro Günleri, 14 Nisan’da başlayacak. 24 Nisan’a dek üniversite tiyatro gruplarının sahnelediği oyunların yanı sıra profesyonel tiyatro gruplarının sevilen oyunlarının da yer aldığı bir programla tiyatroseverleri sevindirecek. Etkinlik kapsamında; 14 Nisan’da Koç Oyuncuları’ndan ‘Salon’, 15 Nisan’da Doğuş Üniversitesi oyuncularından ‘Tartuffe’, 16 Nisan’da İTÜ oyuncularından ‘Odisea Evine Dön’, 17 Nisan’da Sadri Alışık Tiyatrosu yapımı ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’, 21 Nisan’da SU Oyuncuları’ndan ‘Kanlı Düğün’, 22 Nisan’da Galatasaray Üniversitesi oyuncularından ‘Kassandra’ ve son olarak 24 Nisan tarihinde Oyun Atölyesi’nin yeni sezon oyunlarından ‘Nehir’ izlenebilir. Ayrıca etkinlik dahilinde ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’ ve ‘Nehir’ dışındaki tüm oyunlar ücretsiz olarak izlenebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!