Bir İstanbul kavgası

Güncelleme Tarihi:

Bir İstanbul kavgası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2014 01:11

İflas erteleme talebinde bulunan yüklenici firma Yeni Doğuş İnşaat çalışanların ödemesini yapamayınca şantiyede gerginlik yaşandı. Emlak Konut, çalışanları ve konut alıcılarını mağdur etmeyeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

ISPARTAKULE bölgesinde hayata geçen 1stanbul Evleri projesinde inşaat işçileri eylem başlattı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projesinde önceki yüklenici firma Yeni Doğuş İnşaat, iflas erteleme isteyince yaklaşık 100 işçi bu firmadan alacaklarını tahsil edebilmek için eyleme başladı. Şantiyede gergin anlar yaşanıyor. Cuma günü başlayan olaylar sonrası, işçiler site giriş ve çıkışlarını kapattı.

ŞANTİYEYE GİRİLMİYOR

Yüzde 98’i tamamlanan projede yüklenici firma maddi zorluklar yaşayınca Emlak Konut komisyon kurmuştu. Emlak Konut, yarım işlerin tamamlanması için ihale düzenlemiş ve ihaleyi 5K Mühedislik kazanmıştı. Cuma günü başlayan olaylarda alacaklı işçiler yeni yüklenici firma çalışanlarının şantiyeye girişine engel oldu. 40 kadar çalışan şantiyede nöbet tutarken, yaklaşık 600 milyar lira alacakları olduğunu iddia ediyorlar.

KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYİZ

Emlak Konut GYO’dan yapılan açıklamada ise projede görev alan işçilerin ve projeden daire sahibi olanların mağdur edilmeyeceği belirtildi. İşçi alacakları konusunda kendilerine yazılı başvuru gelmediğini belirten yetkililer, “Eğer yüklenici firma bu ödemeyi yapamazsa Emlak Konut ödemekle yükümlüdür ve öder. Yeni Doğuş İnşaat ile görüştük ve kendileri borçlarını ödemek için zaman istedi. Emlak Konut GYO bugüne kadar yaptığı hiçbir projeyi yarım bırakmadı. Bu projede de böyle bir sorun söz konusu olamaz” dedi.

DİRENİŞE DEVAM

İnşaat çalışanlarının 4 aydır alacaklarını tahsil edemediğini belirten İnşaat İşçileri Sendika Girişimi Sendika sözcüsü Serdar Ben, “Cuma günü öğle saatlerinden bu yana inşaat çalışanları giriş çıkışları tuttu. Arkadaşların maaşları verilene kadar direniş sürecek. Hemen yanımızda bulunan aynı şirkete ait Unikonut projesinde de aynı sorunlar yaşanıyor” dedi.

Haberin Devamı

Davalık olmuştu

HOLLANDALI emlak şirketi Tulip Gayrimenkul, söz konusu proje arsası için 2006 yılında açılan Emlak Konut’un ihalesini kazandı ama yükümlülüklerini yerine getiremediği için ihale 18 Mayıs 2010’da feshedildi. Proje aynı tarihte Doğu İnşaat-Precast Beton ve Üstünler grubuna geçmesinin ardından 1stanbul adıyla satışa sunuldu. Tulip Gayrimenkul ise Türkiye Cumhuriyeti aleyhine 300 milyon Euro tazminat talebiyle Uluslararası Tahkim’de dava açtı ancak davayı kaybetti.

Haberin Devamı

Fikirtepe’de satış başladı

EMAY İnşaat, Fikirtepe hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesi Kentplus Kadıköy’ün satışlarına başladı. 2 adada 30 bin metrekare inşaat alanına sahip projede 1500 daire yer alıyor. 1+0’dan 4+1’e kadar değişik büyüklüklerde daire seçenekleri yer alan Kentplus Kadıköy projesinde yaşamın bedeli 398 bin TL’den başlıyor. Kentsel dönüşümün simgesi haline gelen Fikirtepe’de Emay İnşaat 1.5 yıl süren hazırlık sürecinde 530 kişi ile sözleşme imzaladı. Anlaşmaları yapılan bütün binalardan taşınmalar bitti, yıkımları tamamlandı. Proje inşaat çalışmaları devam ediyor.

10 günde yarısını sattı

TEKNİK Yapı, Fikirtepe’de hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesi Concord İstanbul’un yüzde 52’sini 10 günde sattı. Fikirtepe’de ruhsat işlemlerini tamamlayıp satışa çıkan ilk projelerden olan Concord İstanbul’un ilk etabında 622 daire yer alıyor. Şirket Fikirtepe’de toplam 1.175 daire inşa etmeyi planlıyor. Projeden yatırım amaçlıdan çok yaşamak için alım yapıldığını belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, gerçekleşen satışlardaki 27 - 37 yaş arası genç nüfus oranının yüzde 35 seviyesinde olduğunu kaydetti.
Projenin lokasyon ve ulaşım kolaylığı ile öne çıktığını belirten Durbakayım, “Projemize İstanbul dışından gelenler bile oldu. Bağdat Caddesi’nde oturup, 10 yıl sonrasına yatırım yapanlar var. Önümüzdeki yıllarda Anadolu yakasının ticaret merkezi olacağını düşünen ve home ofis ihtiyacını şimdiden karşılamak isteyen kurumsal firmalar da daire sahibi olanlar arasında yer aldı” dedi. Projedeki rezidans dairelerde tavan yüksekliği net 2.78 metre olarak dikkat çekerken, tüm daire cephelerin yüzde 75’i de cam.

Zincirlikuyu’da teslim vakti

Haberin Devamı

SOYAK’ın Zincirlikuyu’da yer alan ve inşası biten Soyak Soho projesinde daireler sahiplerine teslim ediliyor. ‘Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları 2012’de Yeşil Bina Kategorisi’nde birinciliğe layık görülen Soyak Soho sağlıklı ve sosyal yaşam kültürüne hitap eden toplam 77 daireden oluşuyor. 7 katlı butik projenin rezidans kısmı, büyüklükleri 65 metrekare ile 252 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 1+1 dubleks ve 3+1 dubleks rezidans dairelerden meydana geliyor. Yaklaşık 5 bin metrekare arazi içerisinde yer alan Soyak Soho’da her rezidansın tahsisli otopark yeri ve depo alanı bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!