Alo nikâh

Güncelleme Tarihi:

Alo nikâh
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2014 01:05

Türkiye’de yılda yaklaşık 600 bin nikâhın yapılması GSM şirketlerinin de dikkatini çekti.

Haberin Devamı

Avea, gelinlikçiden beyaz eşyaya kadar birçok perakende noktasıyla anlaşma yaparak, abonelerine birçok indirim fırsatı sunmaya başladı.

TÜRKİYE’de her yıl evlenen yaklaşık 600 bin çiftin hazırlık telaşı Avea’ya “ilham” oldu. Tabiri caizse “Bir kere evleniyoruz” diyerek yapılan harcamalar arttı. Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Yardımcısı Dehşan Ertürk, 11 Nisan’da başlayacak yeni bir kampanya ile evli çiftlere ihtiyaçları olabilecek alanlarda indirim sağlayacaklarını söyledi. Ertürk, “Biz de çiftler gibi abonelerimizin iyi gününde zor gününde yanında olmak istiyoruz” dedi.
Her yıl yaklaşık bir milyon insan evlilik hazırlıkları yapıyor. Buna aileler de eklendiğinde önemli bir rakamda insanın gelenek görenekleri de dikkate alarak evlilik alışverişi yapıyorlar. Dehşan Ertürk, Türkiye’de GSM şirketlerinin dünyada çok da sık kullanılmayan bir modelle perakende sektörüyle birlikte kampanyalar yaptığını hatırlatarak, “Bu tür anlaşmalarla her tarafın kazandığını düşünüyoruz. Aboneler bazen bir yıllık fatura tutarları kadar indirim alabiliyorlar. Biz Avea olarak abonelerimiz adına toplu pazarlık yapmış oluyoruz” dedi.

YÜZDE 20 İNDİRİM

Ertürk, Türkiye’de bir ilk olarak evlilik gibi özel bir alanda kampanya yaptıklarını belirterek, “İnsanların hayatlarında çok önem taşıyan günlerde biz de orada olmak istedik. İlk aklımıza gelen konuların başında evlilik geldi. Aynı zamanda tek tek alanlara odaklanmak istiyoruz. Bu projeyle Fatih’teki Kadıköy’deki gelinlikçilerle tek tek görüştük. Aynı zamanda Pierre Cardin ve Aysira gibi kurumsal mağazaları da projeye katarak büyük bir yelpazede indirim sunuyoruz. Yaklaşık yüzde 20 indirim uygulanacak” dedi.

Haberin Devamı

Perdeden banka kasasına, nikah şekerinden gelin ayakkabısına kadar ihtiyaç çeşitlerine göre farklı alanlarda indirim yapılacağını anlatan Ertürk, “Banka kasasına kadar tüm alanları taradık. Burada TEB bankası ile anlaşma yaparak kasa indirimi sağladık. Ayrıca buna ek olarak avantajlı faiz oranlarıyla Avea’ya özel düğün kredisi de veriliyor” diye konuştu. Ertürk, “Bu kampanya kapsamında, evlilik hazırlıkları yapanlara kılavuz niteliği taşıyan Dugun.com ile de bir iş birliğimiz var. Bu iş birliği çerçevesinde, dugun.com içerikleri ile haftada 3 kez gönderilecek Avea Evlilik SMS Paketi’nden son trendler takip edilebiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Her yıl 500 bin düğün yapılıyor

TÜRKİYE’de yılda yaklaşık 600 bin nikah kıyılıyor. Bu nikahların yaklaşık 500 bininde düğün töreni yapılıyor. Düğün törenlerine ortalama katılan sayısı ise 250 kişi. Çiftlerin nikah sürecinde harcadıkları toplam tutar yaklaşık 10 bin TL’den başlıyor. İstanbul dünyada en çok düğün yapılan şehirler arasında. Tarih güzelliği ile dikkat çeken İstanbul, birçok yabancı çiftin de evlilik için tercih ettiği şehirler arasında yer alıyor. Türkiye’de çiftlerin tüm ihtiyaçları ve ev alışverişi eklendiğinde yılda 30 milyar TL’lik bir sektör büyüklüğü ortaya çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!