Berkin için 730 kilometre yürüyen gençler Antalya'ya döndü

Güncelleme Tarihi:

Berkin için 730 kilometre yürüyen gençler Antalyaya döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2014 17:44

İSTANBUL’da Berkin Elvan’ı vuran polisin cezalandırılması için Antalya’dan 8 Mart günü yola çıkan ve yürüyerek 730 kilometre yol kat ettikten sonra 24 gün sonunda İstanbul’a ulaşan 5 kişi, Antalya’ya döndü.

Haberin Devamı

Antalya Halk Cephesi üyesi 5 kişinin, İstanbul Gezi Parkı eylemleri sırasında evinden ekmek almaya giderken kafasına isabet eden biber gazı kapsülü nedeniyle 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ı vuran polisin bulunması ve cezalandırılması için 8 Mart’ta başlattıkları yürüyüş tamamlandı. Yürüyüşün dördüncü gününde hayatını kaybeden Berkin Elvan’a adalet için yola çıkan 5 kişi Antalya’ya geri döndü.

Antalya Halk Cephesi üyeleri, bugün öğleden sonra, Attalos Heykeli önünde Berkin Elvan’ın fotoğrafları ve ’Berkin Elvan ölümsüzdür’, ’Adalet istiyoruz’ yazılı pankartlarla açıklamada bulundu. Yürüyüşçüler adına konuşan Mehmet Ali Uğurlu, faşizmle yönetilen ülkelerde adalete ulaşmanın bedel, emek ve mücadele istediğini söyledi. 14 yaşında bir çocuğun kafasına kasti olarak gaz fişeğiyle ateş edilip vurulduğu ve bunun karşılığında devletin katili ve sorumluları cezalandırmadığını belirten Uğurlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Aylarca bütün ülkede Berkin’i vuran polisin cezalandırılması için eylemler yaptık. Berkin için alanlara çıkarken anne-babalar olarak kendi çocuklarımızı düşündük. Berkin’i vuranları kahraman ilan eden bir Başbakan vardı karşımızda. Bu adaletsizliğe ve zulme karşı tüm Anadolu’ya Berkin’i anlatmak için Antalya’dan İstanbul’a yürümeye karar verdik. Yola çıkarken hepimizin yüreğinde Berkin’i kucaklayacağımızın heyecanı vardı. Fakat yürüyüşümüzün dördüncü gününde Berkin şehit düştü. Haberi aldığımızda öfkemiz ve acımız kabına sığmadı. Her ilde, ilçede, köyde Berkin ile birlikte faşizmi, adaleti anlattık. Kucaklamak için yola çıktığımız Berkin’imizin mezarına karanfiller koyduk. Berkin gibi bir evlat yetiştiren anne ve babasını ziyaret ettik. Berkin’imize, ailesine bir söz verdik. Berkin’imizin katilleri adalete hesap verene kadar yolumuz bitse de bu dava bitmeyecek. Bu Berkin’imize, tüm çocuklarımıza karşı boynumuzun borcu."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!