Down sendromlu öğrenci YGS’de barajın üstünde puan aldı

Güncelleme Tarihi:

Down sendromlu öğrenci YGS’de barajın üstünde puan aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2014 14:45

Beylikdüzü 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde 12’nci sınıf öğrencisi olan down sendromlu Türkü Ertuğrul (18), Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) barajı geçti. YGS’de engelli öğrenciler için baraj puanı 100 iken Türkü Ertuğrul 165 puan aldı.

Haberin Devamı

Aşçı olmak istediğini söyleyen Türkü Ertuğrul, "Başardım, arkadaşlarıyla mutlu olmak istiyorum" dedi. Kızının aynı zamanda öğretmeni olan anne Pınar Ertuğrul ise "165 puan alarak engel tanımadı. Bu bizim durumumuzda olan birçok aile için büyük bir umut" diye konuştu.

Sınavlar için çok çalıştı

Üniversite adayının edebiyat öğretmeni de olan anne Pınar Ertuğrul, şu bilgileri verdi:
"Engelsiz öğrenciler için başarı puanı 140’tı. Türkü, 165 puan alarak engel tanımadı. 2 yıllık üniversitelere girmeye hak kazandı. Bu, bizim durumumuzda olan birçok aile için büyük bir umut. Kendi çabasıyla çalıştı. Küçükken benim yardımlarım çok oldu. Ama Türkü, başarılı bir öğrenci. Çok iyi bir dinleyici. Üniversite sınavlarına tamamen kendi çabasıyla hazırlandı. Dershaneye gitmedi. Evde hazırlandı.”

Haberin Devamı

Zor dönemler atlattık

Down sendromlu kızını hiçbir zaman saklamadığını söyleyen anne Ertuğrul, şöyle devam etti:
"Türkü, bu engelle doğdu. Ben kızımı hiçbir zaman saklamadım, gizlemedim. Onu hep normal öğrencilerle okutmaya özen gösterdim. Her ortama soktum. Onu her zaman bir kaşıkçı elması gibi göğsümde gururla taşıdım. Çok sosyal, başarılı bir çocuk. Üzülüyorum. Bu çocuklar, gün yüzüne çıkmalı. Bizim gibi ailelerin engeli, insanların bize bakış açıları. Yolumuzdaki set sadece onlar. Acılarımız, onlardan kaynaklandı. Çocuğumu özel anaokullarına kabul etmediler. Girdikleri sınıflarda bazı veliler, imzalar toplayarak bizi okul dışına itmeye çalıştı. Buna rağmen kararlılıkla eğitimimizi tamamladık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!