YATAK ODANIZA SİYASETİ SOKMAYIN

Siyasetin gönül işi olarak yapıcı, üretici ve geliştirici olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Ama ülkemizde hem siyasi krizler hem de seçimler vatandaşın yatağını vuruyor, seks hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Araştırmalar, vatandaşlarımızın son siyasi krizlerden ve seçim sürecinden dolayı daha az cinsel ilişkiye girdiklerini, cinsel sorunlar yaşadıklarını ve bir şekilde yatak odalarına siyaseti soktuklarını gözler önüne seriyor.
Yüksek stres düzeyi, gerginlik, endişe hali ve öfke içeren siyaset, başta cinsel isteksizlik olmak üzere birçok cinsel soruna zemin hazırlayabiliyor. Bu nedenle çiftlerin cinsel yaşamlarında siyasetin streslerini bir kenara bırakmayı denemeleri gerekiyor.
Araştırmalar ülkemizde hem 17 Aralık 2013 tarihinde baş gösteren ve ülke ekonomisini derinden etkileyen olayların hem de çok yakında gerçekleşen seçim sürecinin korku, endişe, kaygı ve stres gibi olumsuz duyguların yoğun şekilde hissedilmesine neden olduğunu gösteriyor. Siyasi gerginlikler veya desteklenen partinin başarısızlığı, “Ya ben de başarılı olamazsam!” korkusuna yol açabiliyor, bilinçli ve bilinç dışı çatışmalar oluşturarak, erkek cinsel organının sertleşmesini engelleyip, erken boşalmaya neden olabiliyor, kadınlarda da boşalma ve orgazm sorunları, cinsel isteksizlik veya vajinal kuruluk olarak kendini gösterebiliyor.

Haberin Devamı

NE YAPMAK LAZIM?

Seks yaparken yatağa olumsuz düşüncelerle girmek yerine dokunmanın ve sevişmenin verdiği hazza ve o ana odaklanmak gerekiyor. Zihni kapatarak, gevşeyerek, mutluluk hayallerinin peşinden giderek, güzel fanteziler kurarak, bilinç dışını doğru yönlendirerek nefes ve gevşeme egzersizleri yaparak cinsel sorunların aşılması mümkün olabiliyor. Cinsellik sadece bedenen birleşme değil, rahatlamış ve gevşemiş bir halde, sevişmenin ve dokunmanın verdiği hazza odaklanarak, haz alıp haz verebilme, ruhu ve bedeni paylaşabilme, ne olursa olsun bir şekilde boşalabilme bilim ve sanatı olarak tarif ediliyor. Olumsuz düşüncelerin etkisine kapılarak cinselliği sadece bir birleşme olarak düşünmek yerine yaşanılan ana odaklanarak daha kaliteli ve keyifli bir cinsellik yaşanabiliyor.

Haberin Devamı

GÜZEL HAYALLER KURUN

Güzel hayaller ve cinsel fanteziler kurmak, seks konuşmak, erotik filmler izlemek, erotik romanlar okumak ve olumlu düşünmek, güzele olana odaklanmak, bilinç dışını olumlu etkileyen faktörlerin başında geliyor. Sürekli aynı şeyi hayal etmek ve gerçekleşeceğine inanmak, bilinç dışının, kişi farkında olmadan hayalini gerçekleştirecek planlar ve eylemler yapmasına yardımcı olabiliyor. Kişinin “Artık içimden seks yapmak geliyor” veya “Artık farklı ve keyifli şeyler denemeye hazırım” gibi cümleler sarf etmesi gerekiyor. Bu nedenle olumlu ve güzel hayaller kurulması önce zihni, sonra bedeni kışkırtabiliyor, bilinç dışı bu hayalleri gerçekleştirmek için gizli gizli çalışabiliyor. Çünkü bilinç dışı her neye odaklanırsa onu gerçekleştirme eyleminde oluyor. Ancak gerçekleşmesi imkansız ve sürekli değişen hayallerin peşinden giderek bilinç dışının gücünü boş yere harcamamak gerekiyor. Bilinç dışı her ne kadar teslimiyetçi bir karakteri olsa da, imkansız hayalleri fark edebiliyor ve kişiye yardımcı olamıyor. Dolayısıyla ısrarlı olarak güzel olanı hayal etmek, bilinç dışının bütün arzuları hayata geçirmesini sağlayacak esrarengiz gücünü harekete geçirebiliyor ve ihtiyaç duyulan her şeye, hiç beklenmeyen bir şekilde sahip olunmasını sağlayabiliyor.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ
Kadın yakınlık gösterip çekince kendini, erkeğin tutkusunu sıcak tutar her daim, tatlı bir aşk oyunudur bu...

Yazarın Tüm Yazıları