İstanbul'da emniyete bombalı saldırı öncesi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda emniyete bombalı saldırı öncesi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2014 13:26

KAĞITHANE'de, çantasında uzaktan kumandalı bomba bulunan DHKP-C'li kadın B.E, bir taksiye binerken yakalandı. Çarşaflı kadın eylemcinin bombayı bir emniyet binasına yerleştirerek uzaktan kumandayla harekete geçirmeyi planladığı öne sürüldü. B.E'nin İstanbul'da bir karakola düzenlenen canlı bomba saldırısından sonra yapılan gösterilerde aralarında Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu kişilerle birlikte gözaltına alındığı ve tutuksuz yargılandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İstihbarat birimleri bir süre önce DHKP-C'nin sansasyonel eylem hazırlığı içinde olduğu yönünde bilgi aldı. DHKP-C'nin eylem hazırlığında olduğu bütün birimlere geçildi. İstihbarat ve Terörle Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C üyesi B.E'nin (23) eylem için talimat aldığı yönünde bilgi alması üzerine takibe başladı. Dün akşam saat 22.30 sıralarında takip altındaki B.E Sadabat Karakolu'nun bulunduğu Sadabat Caddesi'ne geldi. 34 TJB 35 plakalı ticari taksiye binmek istediği sırada harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri B.E'yi yakaladı. B.E etkisiz hale getirilirken yanında taşıdığı çantada arama yapıldı.

Çantada uzaktan kumanda düzenekli, el yapımı parça tesirli bomba bulundu. B.E gözaltına alınarak emniyete getirilirken, Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri takside inceleme yaptı. Yapılan araştırmada, B.E'nin örgütten aldığı talimat üzerine bir polis binasına bombayı yerleştirerek uzaktan kumanda ile patlatmayı planladığı, dikkat çekmemek için de çarşaf giydiği belirtildi. B.E'nin hedefinin yakalandığı caddede bulunan Sadabat Karakolu olabileceği öne sürüldü. B.E'nin ayrıca DHKP-C'ye yakınlığı ile bilinen İdil Tiyatro Atölyesi Oyuncusu olduğu, Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi'ne düzenlenen canlı bomba saldırısından sonra yapılan gösterilerde aralarında Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu gözaltına alınan 22 kişi arasında olduğu belirtildi. B.E'nin gözaltına alınanlarla birlikte yargılandığı da ifade edildi.

Haberin Devamı

EYLEM İÇİN HAREKETE GEÇTİLER

DHKP-C'nin Maltepe Gülsuyu'nda Savaş Taşhan adlı bir kişiyi silahlı saldırı düzenleyerek öldürdüğü öne sürülürken, Savaş Taşhan'ın Hasan Ferit Gedik'in öldürülmesi olayında aranan Hakan Taşhan'ın kardeşi olduğu belirtildi. Örgüt dün de Eyüp'te bir karakola uzaktan ateş açtığı, bir karakola da molotoflu saldırı düzenlediği ifade edildi. Örgütün 31 Mart- 17 Nisan tarihlerini 'Şehitler Günü' olarak ilan ettiği, bu günlerde sansasyonel eylem yapmayı planladığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!