Pamir'in cansız bedeni bulundu

Güncelleme Tarihi:

Pamirin cansız bedeni bulundu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2014 11:17

Her şey dün sabah 09:00 sıralarında başladı. 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik, ailesi uyandığında evde yoktu. Jandarma, itfaiye ve AKUT ekipleri seferber oldu, Pamir'in önce evin sonra bahçenin kapısından çıkıp kaybolduğu ihtimali üzerine aramalar başlatıldı. Küçük çocuğun kaybolduğu haberi kısa sürede sosyal medyada duyuldu, İstanbul ayağa kalktı. Gece boyu devam eden çalışmalar sabah kahvaltısı için verilen molanın ardından yeniden başladı. Saat 14:40'ta kötü haber geldi. Küçük Pamir yan villanın havuzunda ölü olarak bulundu. Ancak havuzun bir gün önce aranmış olmasına rağmen herhangi bir iz bulunamamış olması kafaları karıştırdı.

Haberin Devamı

PAMİR'İN CENAZESİ HASTANEDE

17:50

Kaybolduktan 30 saat sonra cansız bedeni bulunan Pamir'in cenazesi incelemenin ardından ambulansla Sarıyer Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Küçük çocuğun cenazesinin daha sonra adli tıp kurumuna götürülecek

17:45

Bir mahalle sakini, “Bu ev 5-6 aydır boştu. Kiraya verilmek üzere bekliyordu. Burası Pamir'in oturduğu evin hemen yanı. Çok sıkı aramalar vardı. Akşam herkes aramaya katıldı. Öncelikle en yakın bölgeler didik didik aranmalıydı. Bir de bu havuzlar neden boşaltılmıyor. Bilemiyorum. Çok üzüntülüyüz" dedi. Bu arada acı haber üzerine olay yerine gelenler arasında sunucu Asuman Krause de yeraldı.

17.30

Pamir'in ölümü Twitter'da trend topic oldu.

BERKİN ELVAN’IN AİLESİNDEN "PAMİR" MESAJI

Berkin Elvan’ın ailesi, 3.5 yaşındaki Pamir Dikdik’in ölü bulunmasıyla ilgili Twitter hesaplarından açıklama yaptı. Açıklamada, "Pamir’i kaybetmenin acısını en derinlerimizde yaşıyoruz. Anne ve babası başta olmak üzere tüm insanlarımıza başsağlığı diliyoruz :( Üzgünüz." denildi.

Haberin Devamı

16:15

Pamir'in cansız bedeninin yan villanın havuzunda bulunmasının ardından dün alt sokaktaki vilların havuzlarında yapılan arama görüntüleri ortaya çıktı.

Alt sokaktaki villaların havuzları böyle aranmıştı / Hürriyet TV

15:45

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Twitter hesabından, "Rahmetli Pamir'in bulunduğu havuzun içi, dibi dün farklı araçlarla aranmış,bugünkü 2. kontrolde dalgıçlar yavrumuzu havuz dibinde bulmuştur" yazdı.

15:00

Sarıyer'de dün kaybolan 3.5 yaşındaki Pamir Dikdik yan villanın havuzunda ölü bulundu. Kötü haberi alan baba Serdar Dikdik fenalık geçirdi. Yere yatan babanın o anı fotoğraf karesine yansıdı.

Pamirin cansız bedeni bulundu
PAMİR’İN BABASININ YIKILDIĞI AN

14:53

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Twitter'dan acı haberi ''Sevgili Pamir'i maalesef bir evin havuzunda ölü olarak bulduk.Acılı ailesine başsağlığı diliyorum.Allah hiçbir aileye evlat acısı yaşatmasın'' diye yazarak duyurdu.

Pamirin cansız bedeni bulundu

Haberin Devamı

14:40

Dün sabahtan beri aranan Pamir'den kötü haber saat 14.40 sıralarında geldi. Yan villanın havuzunu kontrol eden dalgıçlar küçük çocuğun cesediyle karşılaştı. Kötü haber Pamir'in ailesi kadar çalışmalara katılanları da yasa boğdu. Küçük çocuğun cesedi havuzdan çıkarılarak bekleyen ambulansa konuldu.

Haberin Devamı

13:57

VALİ TWEET ATTI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter'dan Pamir'i arama çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Vali'nin açıklaması şöyle:
''Küçük Pamir'i şu ana kadar 6 km çaplı bir alanda adım adım uzman ekiplerimizle aradık.Kayıp çocuğumuza ulaşamadık,buluncaya kadar arayacağız''

Pamirin cansız bedeni bulundu

13:15

"ARAMA SAHASI GENİŞLETİLİYOR"

AKUT Yönetim Kurulu Üyesi ve Operasyon Basın Sözcüsü Şevket Kerecteci Pamir'i arama çalışmalarının 27 saati aşkın bir süredir devam ettiğini söyledi. Gece saatlerinde köpeklerle arama yapıldığını kaydeden Keresteci, asker, Sivil Savunma ve sivil toplum kuruluşlarından binin üzerinde kişinin, arama kurtarma çalışmalarına devam ettiğini aktardı. Aramaların ilk aşamasında 4 ila 5 kilometrelik alanın tarandığını belirten Keresteci, "Arama sahası genişletilecek ve çocuğu bulana kadar arayacağız" dedi. Keresteci, ilerleyen saatlerde güzel haber vermeyi umduklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

12:28

Kayıp Aileler Derneği Genel Başkanı Mustafa Çetin, tüm kayıpların Pamir kadar değerli olduğunu belirterek, kaybolan çocuklar için yeni bir başlangıç yapılması gerektiğini kaydetti. Şu anda Türkiye'de 10 bin kişinin kayıp olduğunu dile getiren Çetin, bunlardan 3 bin kişinin çocuk olduğunu kaydetti. 81 ilde 400 kişilik ekiple kayıpları aradıklarını belirten Mustafa Çetin “Kayıplarla ilgili projeler yaptık tek tek hayata geçiriyoruz. Ülkemizde yüzlerce kayıp Pamir var. Herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor" dedi.

12:00

Arama ve kurtama ekipleri her taşın altına bakıyor. Mahallede ve ağaçlık alanda çalışmalar devam ediyor. Sosyal medyada Pamir için mesaj yağıyor.

Haberin Devamı

HER YER DİDİK DİDİK ARANIYOR / HÜRRİYET TV

Pamirin cansız bedeni bulundu
İSTANBUL PAMİR’İ ARIYOR

11:30

Pamir'i bulmak için paramotorcu Ufuk Bulut havadan arama yapıyor

11:15

BABA DİKDİK: BU MAHALLEDEN ÇIKACAK

Baba Serdar Dikdik çalışmaları koordine eden yetkililere bilgi verdi. Aramaların mahalle içinde yoğunlaştırılmasını isteyen baba, "Çocuğun üzerinde tulum var. Ayakkabısı bile yok. Aramaları ormanlık alan yerine mahalle içinde yoğunlaştırın. Pamir akşam 19.00 gibi uyur. Şimdi gündüz. Ayaklandı. Kesin buralarda dolaşacak. Zekeriyaköylüler bu çocuk kesin bir bahçeye girdi. Evi kapalı olanlar varsa bir içeri seslenin. Hareketli çocuk sese gelir. Emlakçılar boş evleri bir kontrol edin. Eve girmiş kapı kapanmış olabilir. Herkes mahallesine baksın. Bu çocuk buralarda bir yerde çıkacak. Çocuk ağlamayı bilmiyor. Çocukta kırmızı tulum var. Casper hayalet gibi dolaşıyor. Kesin buralardan çıkacak" dedi.

11:00

Pamir için dün arama yapılan kuyunun suyu boşaltılıyor. Küçük çocuğun kuyuya düşmüş olma ihtimali tekrar değerlendiriliyor.

KÖPEKLİ ARAMA YAPILIYOR

10:15

Köpeklerle beraber aramalara tekrar başlandı.

Pamirin cansız bedeni bulundu

09:30

Sarıyer’deki evinden çıkan ve 24 saattir haber alınamayan Pamir için aramalar gece de sürdü. Sabah saatlerinde aramalarını bir süreliğine sona erdiren ekipler, yeniden aramalara başlamak için koordine oldu.

"PAMİR GEÇEN HAFTA DA KAYBOLMUŞ"
Pamir Dikdik’in geçen hafta da kaybolduğunu söyleyen Albay Mehmet Nebioğlu, "Her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak aramalarımızı sürdürüyoruz. Evin kamera sistemi çalışmıyor, burada çok villa var kiminin güvenlik kamerası bozuk çalışmıyor. Pamir, hiperaktif bir çocuk, geçen hafta da kaybolmuş; ancak bir buçuk saat sonra bulunmuş" diye konuştu.

08:45

Yeni güne hazırlanan AKUT ekibi için basın mensuplarına bilgi veren Saydun Gökşin, "Aramalar dün 11.00’dan beri devam ediyor. Önce köpekli aramalar yapıldı. Sonra bütün alan jandarma ve STK’ların desteğiyle arandı. Şuan sadece köpekli arama yapılıyor. Bu sabah şu kararı verdik daha çok patika araması yapacağız. Pamir’in yürümesinin daha kolay olduğu yerleri tarayacağız. Saat 10.00’da köpeklerin alandan gelmesinden sonra tekrar aramalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Pamirin cansız bedeni bulundu

08:30

"ŞU ANDA HERKES ALARMDA"

Bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi alan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Çok değişik ihtimaller söz konusu biraz önce, yapılan bir toplantı sonrası jandarma komutanının bilgisi üzerinde durmak lazım. Olay bir kaybolmadır. Her tarafa çok detaylı bir şekilde bakılarak, bölgede didik didik arama çalışması yapılıyor. En büyük dileğimiz yavrumuzun kısa sürede bulunmasıdır. Şu anda herkes alarmda. Herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapmaya çalışıyor. Bir taraftan da aile ile yakından ilgileniliyor. Burada herhangi bir sıkıntı söz konusu değil" dedi.

KOMANDO TABURUNU ÇAĞIRABİLİRİZ
Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren İstanbul Avrupa Yakası’ndan Sorumlu Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Nebioğlu, "Telefonla 10.40’da bize bilgi verildi. 15 dakika içerisinde bölgeye geldik. Saat 16.30’ da ise profesyonel arama kurtarma çalışmaları başladı. Gerek görüldüğü takdirde Tuzla Komando Taburu’yla irtibata geçip bölgeye çağırabiliriz. Bölgede 2 komando taburu ve sualtı arama ekibinden oluşan 350 jandarma ve 200 kişilik 20 sivil arama ekibi ve 130 vatandaşımız bize aramalarda eşlik etti. Daha fazla gelenler vardı. Bir çoğunu evlerine gönderdik" dedi.

"İPUCU YOK, TAŞ ALTINA KADAR ARANIYOR "

Nebioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Elimizde şuan hiçbir ipucu yok. Bize gelen bütün bilgileri değerlendirdik; ancak herhangi bir sonuca ulaşamadık. Arama çalışmalarının her aşamasında komutanlarımıza bilgi veriyoruz. Arama bölgesinin bir kısmı emniyet bölgesi olduğu için polis ekipleri de aramaya katıldı. Polisler de çevredeki güvenlik kameralarını inceliyor" Aramaları detaylı olarak sürdürdüklerini aktaran Nebioğlu, "Bütün boş alanları, metruk binaları kontrol ediyoruz. Gündüz bakılan yerlere şu anda ayrıntılı olarak bakılıyor. Alanın 3’te 1’i ayrıntılı olarak arandı. Taş altına varıncaya kadar detaylı olarak arıyoruz"

Pamirin cansız bedeni bulundu

07:20

Pamir Dikdik’i bulmak için, Avrupa Yakası’ndan Sorumlu Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Nebioğlu tarafından kriz yönetimi toplantısı yapıldı. Toplantıda arama yapılacak bölgeler kararlaştırıldı. Toplantının ardından da bölgeye sevk edilen 2 komando taburu ve sualtı arama ekibinden oluşan 350 jandarma, 200 kişilik 20 sivil arama ekibi ormanlık alana dağılarak arama çalışmalarını sürdürdü. Gece saatlerinde de devam eden arama çalışmalarına çok sayıda gönüllü vatandaş katıldı. Bölgeye kurulan Sarıyer Belediyesi’ne ait mobil büfeler görevlilere, vatandaşlara çay, yiyecek ve içecek dağıttı.

Pamirin cansız bedeni bulundu

PAMİR GECE BOYU ARANDI

3,5 yaşındaki Pamir Dikdik’i, arama çalışmaları gece de devam etti. Aramalara, 2 komando taburu ve sualtı arama ekibinden oluşan 350 jandarma ile 200 kişilik 20 sivil arama ekibi katıldı.

Pamirin cansız bedeni bulundu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!