‘Özelden kaçış’ uygulaması

Güncelleme Tarihi:

‘Özelden kaçış’ uygulaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2014 01:40

Özel okulda okuyan lise öğrencileri, 13 Haziran’a kadar sınavla girilen devlet okullarına kontenjan şartı aranmadan geçebilecek. Sadece bu yıl için geçerli olan uygulamada taban puanı tutturan istediği okula gidecek.

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) alınan bilgiye göre, 9’uncu sınıftan, 12’nci sınıfa kadar isteyen öğrenci okulların kapanacağı 13 Haziran tarihine kadar devlet lisesine geçiş yapabilecek. Nakillerde, öğrencilerin kendi girdikleri Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları ve taban puanları dikkate alınacak.

PUAN TUTMASI YETERLİ

Bir okula çok sayıda öğrenci başvuru yaparsa ve puanı tutuyorsa mutlaka alınacaklar. Başvuru ve onay işlemleri il milli eğitim müdürlüklerince e-okul sistemi üzerinden yürütülecek. Uygulamanın Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, seçimlerden önce Uşak mitinginde, dershaneler ve özel okullarla ilgili yaptığı, “Sakın ha çocuklarınızı özel okullara da göndermeyin. Bunlar insana sülük gibi yapışıyorlar” açıklamasından sonra gelmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Kontenjan aşılırsa ne olacak?

Özel okullardan, sınavla öğrenci alan devlet liselerine geçişlerde merak edilen bir konu, öğrenci yığılmaları durumunda ne yapılacağı oldu. Bakanlık’tan alınan bilgiye göre, bir okula çok sayıda öğrenci başvuru yaparsa ve sınavdan aldıkları puanla okulun taban puanı tutuyorsa mutlaka okula alınacak. Önemli olan puanın tutması.

Bakanlık: Özellerde mağdur olanlar var

BAKANLIĞIN yayınladığı genelgede kararın gerekçesi şöyle açıklandı: “Son günlerde özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik basın-yayın organlarında haberler yer alıyor, yaşanan olumsuzluklara bağlı olarak okullarından ayrılmak isteyen öğrenciler olduğuna dair Bakanlığımıza talepler ulaşıyor. Bu durumdaki öğrencilerin mağdur oldukları görülüyor. Bu nedenle özel öğretim kurumlarından ayrılmak zorunda kalan öğrencilerin başvurusu e-okul sistemi üzerinden değerlendirilecek.”

Ne şikâyetiymiş

BAKANLIĞIN kararını değerlendiren Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Eş Başkanı Cem Gülan, “Bakanlığın genelgesindeki gibi şikâyetleri olan bir veli bize ulaşmadı” yorumunda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!