Erdoğan isterse Gül saygı gösterir

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan isterse Gül saygı gösterir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2014 01:40

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı tartışmalarına ilişkin, “Sayın Başbakanımız aday olmak isterse bence sayın Gül buna saygı gösterecektir ve onun adaylığını destekleyecektir.

Haberin Devamı

Yıllardan beri arkadaşlığımız ve parti içerisindeki hem hukukumuz, hem de iki arkadaş, dost olarak birbirlerine duydukları saygıdan ve nezaketten dolayı böyle olacaktır” dedi. NTV’de değerlendirmelerde bulunan Arınç, özetle şunları söyledi: “30 Mart’tan sonra belli oldu ki Çankaya yolu açık. Genel seçime gitseydik yüzde 50’nin altında almazdı Başbakan. Erdoğan ile ittifak yapacak birçok toplum kesimleri var, yüzde 51’i bulabiliriz. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 7 yıldan bu yana örnek bir cumhurbaşkanlığı yapıyor. Takdir gören biri olarak tarihe geçti ve geçecek. 2015 seçimlerinde inşallah başbakanlık noktasında görev yapmasını arzu ederim.

3 DÖNEM ALLAH EMRİ Mİ

Başbakan 3 dönem kuralında çok ısrarlı. Bu bir prensiptir diyor, gerek yok diyor. Ama Allah emri de değildir. Sayın Başbakan ve benim dışında bu kural kaldırılmasın diyen çok az. Biraz ara vermek gerektiğini düşünüyorum. Seçimi bence CHP, MHP kaybetmiştir büyük ölçüde. BDP bazı noktalarda vardır. Kazanan AK Parti, kaybeden hepsi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!