Cemaat dosyası verdi

Güncelleme Tarihi:

Cemaat dosyası verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2014 01:40

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, geleneksel olarak seçim sonrası ilk resmi ziyaretini Azerbaycan’a yaptı. Mitinglerde seçim sonrası Cemaat’e ilişkin operasyonların başlayacağı sinyalini veren Erdoğan, dün Bakü’ye özel bir Cemaat dosyası ile gitti.

Haberin Devamı

Kulislere yansıyan iddialara göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Erdoğan, görüşmede bu konuyu da değerlendirdi ve seçim öncesi yaşananlarla ilgili bilgi verdi. Erdoğan, Cemaat’in çalışmalarının Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit eder boyuta vardığını belirterek Aliyev’den, kendi ülke güvenliği için Cemaat’in Azerbaycan’daki faaliyetleri ile ilgili hemen önlem alması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, Cemaat okulları ile ilgili hazırladıkları bir dosyayı da Aliyev’e verdi. Aliyev’in de “Bu konuda bizim de bazı çalışmalarımız var” dediği bildirildi. Azerbaycan’da Cemaat’in yatırımları ve 20’nin üzerinde okul ve dershanesi bulunuyor.

SIKINTIYSA KONUŞURUZ

Görüşmelerin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. “Görüşmenizde Gülen Cemaati ile ilgili konu gündeme geldi mi?” sorusuna Erdoğan, “Öncelikle ülkelerimizde önemli bir sıkıntı varsa ve bu sıkıntı ülkeyi rahatsız ediyorsa bu konuyu aramızda görüşürüz” diye cevap verdi. Aliyev ise “Bizim görüşmelerimiz her zaman olur. Biz kardeşiz, görüşürüz. Bizim aramızda olan sohbetler çok geniştir. Öyledir ki konuşmadığımız meselemiz yoktur. Bizim ilişkilerimize zarar verecek hiçbir şeye izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Biz birbirimizi müdafaa edeceğiz. Biz sadece iyi günlerin dostu değiliz” dedi.

‘NURCULAR’ SORUSU

Haberin Devamı

Toplantıda bir Azeri gazetecinin “Nurcular ile bağlantınız olduğu söyleniyor” sorusuna Erdoğan, “Bu soruya şaşırdım. Nereden çıktı bu? Bizim böyle bir bağlantımız yok. Bizim sadece milletimizle bağlantımız var. Halkımız içerisinde ayrıma izin vermeyiz ayrımcılığa da karşıyız” yanıtı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!