Sabancı Holding CEO’su Kurtul: Türkiye 2014’te yüz

Güncelleme Tarihi:

Sabancı Holding CEO’su Kurtul: Türkiye 2014’te yüz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2014 01:18

SABANCI Holding CEO’su Zafer Kurtul, “Enflasyonda belirsizlik, yapılacak bir yatırımda caydırıcı olabilir” dedi.

Haberin Devamı

SABANCI Holding CEO’su Zafer Kurtul, enflasyonla mücadelenin önemine dikkat çekerek, “Türkiye’nin enflasyonla mücadele ettiği konusunda güven sağlaması gerekiyor. Merkez Bankası’nın bağımsızlığı önemli. Uzun vadeli yatırımda enflasyon önemli. Yatırım iştahını etkileyen en önemli faktörlerden biri enflasyon. Yabancı yatırımcı karar verirken enflasyon tahminine bakıyor. Enflasyon konusundaki belirsizlik, yapılacak bir yatırımda caydırıcı olabilir. Bu yıl sonunda enflasyonun yüzde 8 ile 8.5 arasında olmasını bekliyoruz” dedi. Bu yıl yüzde 2-2.5 civarında bir bütçe açığının beklendiğini de söyleyen Kurtul, “Bu nedenle bazı vergi önlemler alınabilir. Doğalgaz ya da elektriğe zam gelebilir. Bunların hepsinin enflasyon artışına etkisi olacaktır” diye konuştu.

TÜRKİYE YÜZDE 2-2.5 BÜYÜR

Sabancı Holding’in yıllık değerlendirme toplantısına konuşan Kurtul, “Kur ve faizlerdeki iyileşmeler gelişmekte olan ülkelere olumlu yansıyor. Türkiye de geride kalan yerel seçimlerin ardından siyasi riskin azalmasıyla bundan yararlanabilir. Ancak yine de Türkiye’de bu yıl büyüme daha zayıf olabilir. 2014 için yüzde 2-2.5 büyüme öngörüyoruz” dedi.
Sabancı Holding olarak 2014’te ciroda yüzde 15 ve öz sermaye kârlılığında çift haneli büyüme beklediklerini kaydeden Kurtul, 2013 yılı finansal rakamlarını da şöyle aktardı: “2013’te yüzde 15 artışla konsolide net satışlarımız 24.2 milyar lira oldu. Konsolide faaliyet kârı 4 milyar 859 milyon lira, konsolide net kâr 1 milyar 731 milyon lira. 4 milyar liraya yakın sabit kıymet yatırımı ve 6 milyar liralık satın alımlarla toplam 10 milyar liralık yatırım yaptık. Borsa İstanbul’daki şirketlerimizin piyasa değeri BİST’in piyasa değerinin yüzde 11’ine denk geliyor.”

Haberin Devamı

Temsa Otobüs’te teknolojik işbirliği düşünüyoruz

TEMSA’yı 3 şirket olarak yapılandırdıklarını belirten Zafer Kurtul, şu bilgileri verdi: “Temsa İş Makinaları olarak Japon Marubeni ile anlaştık. Temsa Otobüste ihracata dönük ileri teknoloji getirebilecek yeni yatırım fırsatlarına bakıyoruz. Temsa Otobüs’te teknolojik işbirliği düşünüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!