Sezonun ilk şampiyonu Ümraniyespor oldu

Güncelleme Tarihi:

Sezonun ilk şampiyonu Ümraniyespor oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2014 06:27

Başbakan Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde tahsis edilen çöp dökme alanında kurulan tesisle gelişmeye başlayan Ümraniyespor, ligin bitimine 5 hafta kala 2. lige çıkmayı garantiledi.

Haberin Devamı

Ümraniye, 76 yıllık tarihinde ilk defa böyle bir başarı yakaladı.

TÜRKİYE liglerinde sezonun ilk şampiyonu Ümraniyespor oldu. Toto 3. Lig’de lig etabının bitimine 5 hafta kala en yakın rakibine 13 puan fark yapan Ümraniyespor, tarihinde ilk kez 2. Lig’e yükselmenin sevincini yaşıyor. Ligin 29. hafta mücadelesinde deplasmanda Silivrispor ile 1-1 berabere kalan kırmızı-beyazlı ekip, ligden daha önce çekilen Belediye Bingölspor ile yapacağı maçta hükmen galip sayılacağı son 5 haftalık bölüm öncesi en yakın rakibiyle puan farkını 13’e yükselterek, futbolda bu sezon Türkiye’de profesyonel liglerin ilk şampiyonu oldu. 1938 yılında kurulduktan sonra profesyonel liglerde bugüne dek sadece 3. Lig’de yer alan Ümraniyespor, 2014-2015 sezonundan itibaren tarihinde ilk kez 2. Lig’de mücadele edecek.

İlk hedef PTT 1. Lig

Ümraniyespor Kulübü Başkanı Recep Yoğurtçu, Ümraniyespor’a tarihinde bir ilki yaşatmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Yoğurtçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Ümraniye’deki çöp dökme alanını spor tesisi olarak kendilerine kazandırmasının ardından kulüp olarak gelişmeye başladıklarını belirtti. Yoğurtçu, “Kulübümüzü süreç içerisinde hem kurumsallaştırdık hem de tesisleştirdik. Önümüzdeki süreçte hedef PTT 1. Lig olacağı için bütün yapıyı buna göre planlayacağız. şu anda kendimizi 2. Lig’e hazırlamış durumdayız” ifadelerini kullandı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!