Ak Parti aday göstermedi, bağımsız girdiği seçimi kazandı

Güncelleme Tarihi:

Ak Parti aday göstermedi, bağımsız girdiği seçimi kazandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2014 19:43

KASTAMONU’nun Devrekani İlçesi’nde AK Parti’nin aday göstermemesi üzerine partisinden istifa ederek bağımsız girdiği belediye başkanlığı seçimini yeniden kazanan Mümtaz Aliustaoğlu, mazbatasını alarak görevine başladı.

Haberin Devamı

Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu, 30 Mart seçimleri öncesi Ak Parti’nin kendisini yeniden aday göstermemesi üzerine partiden istifa ederek bağımsız adaylığını açıkladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın seçim çalışmaları için ilçeye geldiği gün toplanan taraftarları, Aliustoğlu’nun aday gösterilmemesine tepki gösterdi. "Bu yaptığın terbiyesizlik" diyerek kendisine tepki gösteren Bakan Bozdağ’ı taraftarlarına yuhalatmasıyla gündeme gelen Aliustaoğlu, seçimi kazanarak 3’üncü kez belediye başkanı seçildi.

Mazbatasını aldıktan sonra belediye önünde düzenlenen törende kurban kesilerek görevine başlayan Başkan Aliustoğlu, Ak Parti’den aday gösterilmemesinin nedeninin Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü olduğunu ileri sürdü. Ak Parti ile hiçbir sorun yaşamadığını ifade eden Aliustoğlu, Bakan Bozdağ ile yaşadığı olayda da bir saygısızlığının olmadığını savundu. Aliustaoğlu, şöyle konuştu:

"Sayın bakanın, bulunduğu makamı unutarak bana yapmış olduğu, Devrekani halkına yapmış olduğu bir saygısızlık var. Devrekani halkının milletvekiline olan tepkisi sayın bakanı rahatsız etmiş. Ben saygılı bir şekilde bakanın önüne gittim. Ben, ’hoşgeldiniz’ derken elini çekip, ’Terbiyesizlik yapıyorsun’ cümlesini kullandığı anda ben de yapmam gerekeni yaptım. Kesinlikle pişman değilim. Aynı şey başıma gelse aynı şeyi tekrar yaparım. Bir ilçeyi temsil eden belediye başkanına o saygısızlığı kimse yapamaz. Makam, hiç kimseye saygısızlık yapma hakkını vermez."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!