Borçlu Hacettepe arsa satıyor

Güncelleme Tarihi:

Borçlu Hacettepe arsa satıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2014 01:16

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer, üniversitenin 230 milyon TL olan borcunu ödeyebilmek için Başkent’in en gözde yerlerinden olan Beytepe’deki 350 dönüm araziyi satışa çıkardıklarını söyledi.

Haberin Devamı

12 Eylül darbesinin ardından Genelkurmay’a tahsis edilen araziyi büyük uğraşlardan sonra geçtiğimiz yıl yeniden üniversite bünyesine kazandırdıklarını belirten Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer, “Dünya üniversitesi olarak kalabilmemiz için 600 milyon TL’ye ihtiyacımız var. Bunu bize versinler, arsayı satmayalım” dedi.
350 dönüm arazinin satışı için yapılan ilk iki ihalede teklif gelmeyince, üçüncü kez ihale edilen arazinin bedeli 900 milyondan 800 milyona düştü. Tuncer borç ödemek için kaynak bulunması gerektiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:
“Bizim borçlu olduğumuz borçlandığımız kesim Türkiye’deki esnafımız, iş adamlarımız, ilaç üretenlerimiz, tıbbi malzeme üretenlerimiz. Bizim bu iş adamlarını batırmaya hakkımız yok. Hacettepe’nin borcu nedeniyle batan insanlar var. Buna kimsenin hakkı yok. Temel nedenlerden bir tanesi borçlarımız. İmarsız olarak ihaleye çıktık ama ihale günü satışı imarlı fiyattan yapacağız. 850 ila 1 milyar lira iyi bir fiyat olur. Rekabet oluşursa 1.5 milyar liraya kadar çıkar. Bu araziyi satamayacağımız söyleniyor. Üniversitenin ayağa kaldırılması için bunların değerlendirilmesi gerekiyor. Atılım yapacak, yepyeni bir Hacettepe oluşturacak ve borçlarımızı ödeyerek yepyeni bir sayfa bir dünya üniversitesi olarak ortaya çıkmamızı sağlayacak bir kaynaktır bu. Niye kullanmayalım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!