İkisi hızlı ikisi yavaş

Güncelleme Tarihi:

İkisi hızlı ikisi yavaş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2014 01:16

Konya ve İstanbul yolundaki dijital hız göstergeleri 82’ye çıkarılırken, Eskişehir ve Samsun yolunda henüz çalışma yapılmaması sürücüleri ikilemde bıraktı.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in, kent içindeki dijital hız göstergelerinin 82’ye çıkarılmamasını gündeme getirmesinin ardından Konya ve İstanbul yolundaki ışıklar yandı. Eskişehir ve Samsun yolundaki göstergelerin yanmaması ise sürücüleri ikilemde bırakmaya devam ediyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi’nin 19 Şubat’ta aldığı kararla, kent içindeki hız limiti otomobiller için 82’ye çıkarıldı. Yüzde 10’luk opsiyonla birlikte Başkentli sürücüler, 90 kilometre hızla gidebilecek. Ancak uygulamanın Konya ve İstanbul yollarında hayata geçerken, Eskişehir ve Samsun yollarında geçmemesi sürücülerin tepkisine neden oldu.
Dan Başkent trafiğine çıkan Ankara Hürriyet muhabiri, 4 ana arteri fotoğrafladı. Bazı sürücüler eski sistemde 70 olan hız sınırına uyarak yavaş giderken, bazı sürücüler ise onlara tepki göstererek kornalarıyla uyarıda bulundu. Hız limitini 70’e göre ayarlayan sürücüler şöyle konuştu:
“Daha önce trafikte yaşadığımız sıkıntılardan dolayı, hızımızı eski sisteme göre ayarlıyoruz. Ceza yeme korkusuyla birçok sürücü de bizim gibi davranıyor. Tabela yerleştirilme işlemi bittiyse hemen bu limiti 82 yapsınlar ve biz de rahatlayalım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!