‘Sandığa sahip çıkamadık’

Güncelleme Tarihi:

‘Sandığa sahip çıkamadık’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2014 01:19

BBP Keçiören Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Keçiören’de kaybettiği seçimin ardından Ankara Hürriyet’e konuştu.

Haberin Devamı

Kendi partisinin sandıklara sahip çıkmadığını ve kendisini destekleyen seçmenlerin Başbakan Tayyip Erdoğan’ın hatrına Mustafa Ak oy verdiğini ileri süren Altınok, özetle şunları söyledi:

YÜZDE 90’I BANA AİT

Seçim günü sandığa hakim olamadık, en büyük eksikliğimiz sandığa hakim olamamak. Sandıkların birçoğunda görevli tayin ettik, isim isim yazdık. Malesef gelmediler. İlçedeki bin 953 sandığın yarısında bizim sandık müşahitlerimiz yoktu. Bu sebeple sandıkta 20-25 bin oyumuz gitti. Keçiören’de 25 bin civarında oy iptal edildi. İptal edilen oylardan yüzde 90’ı bana verilen oylardı. Ayrıca, korsan seçmenler de oy kullandı. 600 civarında vatandaş Keçiören’de oturmadığı halde gelerek ilçemizde oy kullanmış. Örneğin 2176 no’lu sandıkta E.Y. ve Y.Y. isimli vatandaşlar Keçiören’de oturmuyor ama gelip oy kullanmış. Keçiören İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunduk fakat itirazımız reddedildi.

Haberin Devamı

VATANDAŞIN GÖNLÜ BENDEYDİ

Anketlerde dahil 8 puan öndeydik. ‘Hayırlı olsun, kazanıyorsun’ dediler. Halk olumluydu, anketler güzeldi, sokak çok iyiydi. Biz ilk başta 50 binlerde başladık ama son üç günde karşımızda büyük güçler vardı. Devletin, hükümetin bütün imkanları Keçiören’e getirildi. Ciddi anlamda Keçiören’de bir seferberlik düzenlendi, bütün bunlar da bizim anketlerdeki puanlarımızın yüksekliğinden dolayı yapıldı. Ben şuna inanıyorum Mustafa Ak’ın aldığı oyların yarısında vatandaşın gönlü bendeydi ama Başbakan’ın hatrına Ak’a oy verdiler. Çünkü anketlerde Mustafa Ak’ın esamesi okunmuyordu. BBP’den gelip de Ankara’da kaç kişi bu oyu alır, alınan oy da az bir oy değil. Kamuoyunun takdiri. Keçiörenlilere teşekkür ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!