9799 gündür başkan

Güncelleme Tarihi:

9799 gündür başkan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2014 01:43

EDREMİT’in kaplıcalarıyla ünlü beldesi Güre, Balıkesir’in büyükşehir olmasıyla mahalleye dönüştürüldü.

Haberin Devamı

27 yıllık belediye, 30 Mart seçimleriyle birlikte kapandı. Beldede 6 Haziran 1987’den bu yana tam 6 dönemdir belediye başkanlığı görevini aralıksız yürüten evli ve bir kız çocuk babası Kamil Saka, partisi CHP’den bu kez Edremit Belediye Başkanlığı için aday oldu. Saka, 36 bin 661 oyla birinci oldu, en yakın rakibi AK Parti’li Özkan Kostak’a 9 bin 41 oy fark attı. 68 yıl sonra Edremit’e CHP bayrağı diken Kamil Saka, ilçe seçim kurulundan mazbatasını alıp göreve başladı.
Parti farkı gözetmeksizin hizmet edeceğini belirten Saka, “Edremit 68 yıldır sosyal demokrat belediyeciliğin özlemini çekiyordu. Halk ciddi bir oy farkıyla bu kutsal görevi bize verdi. 27 yıllık belediyecilik deneyimimi şimdi Edremit için kullanacağım. Bunu yaparken de mazeret üretmeden, hizmet üretmeye devam edeceğiz. Tam 68 yıl sonra kazanılan bu zaferi, hizmet üreterek sürekli kılmaya çalışacağım” dedi.

Haberin Devamı

Seçildiğinde 33 yaşındaydı
Bugüne kadar girdiği seçimlerin hiçbirini kaybetmeyen Saka, 1987’de ara seçimlerle belde olan Güre’de, SHP’nin adayı olarak 33 yaşında belediye başkanlığına seçildiğini hatırlatıp, siyasi geçmişini şöyle anlattı: “SHP’nin CHP’ye katılmasıyla politik yaşamını bu partide sürdürdüm. 2009’da Deniz Baykal liderliğindeki CHP tarafından aday gösterilmeyince, seçimlere bağımsız aday olarak katılıp kazandım. CHP’deki yönetim değişikliği ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olmasının ardından da tekrar partime döndüm. Bundan böyle de Güre’de edindiğim tecrübemi Edremit için kullanacağım.”

Hep sağ partiler görevdeydi
CHP, Edremit’te en son 1931’de Cevdet Denizer’le girdiği seçimleri kazanmıştı. Denizer’in 1946’ya kadar görevini yürütmesinden sonra 68 yıl boyunca ilçede hiçbir sol parti belediye başkanlığını kazanamadı. Son seçimde sağ partilerin bu ezici üstünlüğüne son veren Kamil Saka’nın rakipleri AK Parti adayı Özkan Kostak 27 bin 620, MHP’li Tuncay Kılıç ise 14 bin 337 oyda kaldı.

SAKA GÖREVE BAŞLADI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!