Balıkesir'e TIR'lı tanıtım

Güncelleme Tarihi:

Balıkesire TIRlı tanıtım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2014 01:43

BALIKESİR'in turizm zenginlikleri, yöresel değerleri ve lezzetlerinin TIR ile tanıtılacağı bildirildi.

Haberin Devamı


Balıkesir Güçlendirme Vakfı'nın (BALGÜÇ), "Balıkesir Tanıtım Kervanı" projesi Kuva-yi Milliye Meydanı'nda düzenlenen törenle kamuoyuna tanıtıldı. BALGÜÇ Vakfı'nın Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) turizmde rekabetçiliğin arttırılması için mali destek programı kapsamında hazırladığı ve hibe desteği almaya hak kazanan projenin toplam bütçesi 805 bin lira olarak belirlendi. Bu paranın 390 bin lirası GMKA tarafından sağlandı. 415 bin liralık kısmı projenin iştirakçileri arasında yeralan İl Özel İdaresi, Balıkesir Belediyesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından karşılandı. Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de ayni katkı sağladı. Proje kapsamında minibüs, çekici araç ve dorse alımları yapıldı. Dorse modifiye edilerek açılır sahne haline getirildi.

Haberin Devamı

BALGÜÇ Vakfı Başkanı da olan Vali Ahmet Turhan, törende yaptığı konuşmada, "Balıkesir'in güzelliklerini yeterince tanıtamadığımız düşüncesiyle vakfımız önderliğinde bu proje hazırlandı. Proje GMKA tarafından da kabul edildi. Proje valilikten belediyeye, ticaret odasından ticaret borsasına kadar hemen hemen tüm Balıkesir'in katkılarıyla hayata geçirildi. Tanıtım tırıyla bundan sonra Balıkesir'imizin değerlerini gerek ürünler olarak gerekse görsel olarak Türkiye'nin her yerinde tanıtma imkanı bulacağız. Bu tırı yurtdışında ki etkinliklere de gönderebiliriz" dedi.

TIR'DA NELER OLACAK?
10 Ekim 2013 tarihinde Ankara'da tanıtım günü düzenlediklerini hatırlatan Vali Turhan, bu etkinliğin önümüzdeki yıl İstanbul Feshane ile süreceğini açıkladı. TIR'da Balıkesir'in Saat Kulesi, Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ı, kolonyası, Sındırgı'nın Yağcıbedir halısı, Bigadiç'in bor madeni ve kekliği, Dursunbey'in yatığı (su matarası) ve ametist taşı, Gönen'in oyası ve pirinci, Edremit körfezinin zeytin ve zeytinyağı sergilenip, tanıtılıyor. Ayrıca Balıkesir'in turizm zenginliklerini anlatan broşürler yeralıyor.

TIR ZENGİNLEŞTİRİLMELİ
Bu arada tanıtım TIR'ındaki ürünlerin yetersizliği dikkat çeken Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, "Böyle fakir tanıtım olmaz" derken, TIR'ın zenginleştirilmesini önerdi. Bunun için her türlü katkıyı vermeye hazır olduğunu da söyledi.
Vali Turhan da İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ile GMKA Genel Sekreteri Ekrem Özşen'i görselliğin yetersizliği konusunda uyardı. Turhan, "Örneğin Manisalılar'ın bu TIR'ı gördüğünde Balıkesir'in ne olduğunu da görmesi gerekiyor" diye konuştu. Yeniden düzenlenip, zenginleştirilmesi beklenen tanıtım TIR'ının ilk durağının Manisa olacağı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!