Başbakan 'faiz düşsün' dedi dolar 2.14 TL'ye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan faiz düşsün dedi dolar 2.14 TLye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2014 10:20

Başbakan Erdoğan "Faiz düşüyor. Merkez Bankası olağanüstü toplanır bu sefer faizi düşürmesi gerekir" dedi. Açıklamanın ardından 2.13 TL'de seyreden dolar 2.1460 TL'ye kadar yükseldi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda yaptığı faiz yorumu piyasalarda sınırlı da olsa etki yarattı.

Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada "Borsa 70 binin üzerine çıktı. Faiz düşüyor. Merkez Bankası da Para Politikası Kurulunu olağanüstü toplar. Merkez Bankası da gözden geçirip faizi düşürmesi gerekir. Çünkü faiz düştüğü anda Türkiye’de yatırımcı şevke gelecektir. Daha çok yatırım yapacaktır. Ekonomik olarak gidişatımız gayet iyi şekilde devam ediyor" dedi.

DOLAR 2.14 ÜSTÜNE YERLEŞTİ

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye'nin not ve görünümünü değiştirmemesinin ardından 2.13 TL'de yatay seyreden dolar kuru, Başbakan'nın bu açıklamalarının ardından 2.14 TL'nin üstüne çıkarak 2.1464 TL'ye kadar yükseldi. Bu seviyeden sonra sınırlı bir şekilde düşen dolar şu dakikalarda 2.1420 TL'den seyrediyor.

Haberin Devamı

İşte Başbakan'ın konuşmasının ardından saat 09:50-10:00 arası gerçekleşen dolar/TL yükselişi

Başbakan faiz düşsün dedi dolar 2.14 TLye çıktı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!