YGS adayları soru kitapçıklarındaki 32 soruyu görebilecek

Güncelleme Tarihi:

YGS adayları soru kitapçıklarındaki 32 soruyu görebilecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 17:04

ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) çıkan soruların yüzde 20'sini oluşturan 32 soruya adayların, verdikleri cevapları izlemesi ve cevap kağıtlarındaki işaretlemeleri kontrol etmesini sağlamak için güncellenen "Soru Kitapçığı Görüntüleme Sistemi" erişime açtı.

Haberin Devamı

Sınav sorularının yüzde 20'sini oluşturan ve temel soru kitapçığına, adayların bu sorulara verdikleri cevapları izlemesini ve cevap kağıdı üzerindeki işaretlemelerini kontrol etmelerini sağlamak amacıyla ulaşılabilecek.

Adaylar, sınavda kendi cevap kağıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve burada yer alan sorulara (yayınlanan yüzde 20) "Soru Kitapçığı Görüntüleme Sistemi'nin "http://skgs.osym.gov.tr internet adresinden T.C kimlik numaralarıyla erişebilecek. Sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebilecek.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılıyor. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımayacak. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınacak.

YGS adayları soru kitapçıklarındaki 32 soruyu görebilecek

YGS CEVAP KAĞITLARI YAYINLANDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!