Twitter yasağı sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Twitter yasağı sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 16:48

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Twitter'a erişim engellendiğini içeren mahkeme kararını kaldırdı. Sorgulama ekranında "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından uygulanan bir karar bulunamadı" ifadesi yer alıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ise Twitter'ın erişime açılacağını açıkladı. Ancak yasağın kalkmasıyla DNS ayarlarınızı değiştirmenize gerek yok; zira değiştirdiğinizde bu kez de halen yasaklı olan YouTube'a giremeyeceksiniz.

Haberin Devamı

TİB'in internet sitesinde twitter.com'un yasaklanmasına neden olan mahkeme kararları tamamen kaldırıldı. Böylece TİB'in internet servis sağlayıcılara Twitter'ın yasaklanmasına neden olan mahkeme kararlarının kaldırıldığını bildirmesi gerekiyor. Bu işlemin ardından Twitter'a erişim tekrar sağlanmaya başlanacak. Bu işlemin ilerleyen saatlerde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

İlk olarak Twitter'ın açılması için Turkcell'e tebligat ulaşmış durumda.

BAKANLIK: KULLANIMA AÇILACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Twitter'ın kullanıma açılacağını belirtti. Bakanlık konuyla ilgili olarak "Anayasa Mahkemesi tarafından alınan 2 Nisan 2014 tarihli 2014-3986 sayılı bireysel başvuru kararı doğrultusunda “Twitter.com” internet sitesine yönelik uygulanmakta olan erişim engelleme tedbiri kaldırılmaktadır. Gerekli teknik düzenlemeleri müteakip söz konusu site kullanıma açılacaktır" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı



Twitter yasağı sona erdi

Twitter yasağı sona erdi
YASAK KALKTI TWITTER’IN YÜZÜ GÜLDÜ

Twitter yasağı sona erdi
YASAK KALKTI BİRLİKTE SELFIE POZU VERDİ




Başbakanlık'tan bir yetkili, Twitter'ın erişimin engellenmesi kararının kaldırıldığını söyledi. TİB, çeşitli kullanıcıların hesaplarının askıya alınması yönünde farklı mahkemelerden alınmış kararları Twitter'ın dikkate almadığı gerekçesiyle, 20 Mart'ta Twitter'a erişimi engellemişti. Reuters'a bilgi veren yetkili, "Anayasa Mahkemesi kararı doğrultusunda Twitter'a erişim yasağı kaldırıldı" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin, sosyal medya platformu Twitter'a erişim engellenmesinin ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine ve bu kararın kaldırılmasına ilişkin kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

KILIÇ: TİB'İN UYGULAMASINI UMUT EDİYORUZ


BİREYSEL başvuru dosyasını sonuçlandıran ve TİB’e “Twitter’ı derhal açın” görüşünü ileten Anayasa Mahkemesi’nin Başkanı Haşim Kılıç TİB'in Twitter üzerindeki mahkeme kararlarını kaldırmasından önce, “Geçmişte verdiğimiz ihlal kararlarının tamamında ilgililer gereğini aynı gün yaptılar. TİB’in de bu kararı uygulamasını umut ediyoruz” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin “Derhal açın” kararının üzerinden 24 saat geçmesine karşın TİB, herhangi bir adım atılmadı. Hürriyet'ten Deniz Zeyrek'in bu durumla ilgili sorularını yanıtlayan Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, şu mesajları verdi:

MAHKEMELER TEREDDÜT ETMEDİ

“Aldığımız kararın gereğinin yapılması bizim için çok önemli. Bireysel başvuru hakkı açısından çok önemli. Daha önce aldığımız ihlal kararlarının tamamı ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından 1 gün dahi bekletilmeden yerine getirildi. Uzun tutukluluk konusunda aldığımız kararları gönderdiğimiz mahkemeler de gereğini aynı gün yapma konusunda hiçbir tereddüt göstermedi, anında uyguladı.

UMUT EDİYORUM TİB DE GEREĞİNİ YAPACAK

Bireysel Başvuru Hakkı ile ilgili Anayasal düzenleme yürürlüğe girdiğinden beri verdiğimiz diğer ihlal kararlarının hiçbirinde de infaz sorunu yaşanmadı. Umut ediyorum ki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı da (TİB) gereğini yapacaktır.”

“GAYRI MİLLİ” İFADESİNE YORUM YOK

Başkan Haşim Kılıç’a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’ın Anayasa Mahkemesi’nin Twitter kararıyla ilgili yaptığı “Bu karar gayrı milli” yorumuna ilişkin ise sözkonusu ifadeyi duymadığını belirterek yorum yapmadı. Kılıç, “TİB kararı uygulamazsa ne yapacaksınız” sorusunu da yanıtsız bıraktı.

Karara imza atan bir AYM üyesi ise infazın gecikmesi ya da gerçekleşmesi halinde ortak hareket ederek kararlarına sahip çıkacaklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!