Beni ‘selfie’ ile Wenders tanıştırdı

Geçenlerde bir İtalyan gazetesinde ‘selfie’ ile ilgili bir haber okudum. Son bir yıl içerisinde ‘selfie’ fotoğraf çektirenlerin sayısı, sıkı durun yüzde 64 bin artmış. Ayrıca dünya genelinde günde 35 milyon ‘selfie’ de Instagram’a yüklenmiş. Sanırım bu rakam Oscar ödül töreninde bir mobil cihaz sponsor firmasının isteği üzerine sunucu Ellen DeGeneres’in sahneden inip birçok ünlü oyuncu ile birlikteki ‘selfie’sinden sonra daha da artmıştır. Anında Twitter’a konan o ünlü fotoğraf 20 milyondan daha fazla tıklandı bir ay içerisinde.

Haberin Devamı

Aslında benim ilk ‘selfie’m spontane oluştu. 2008’de 65’inci Venedik Film Festivali’nde jüri başkanlığı yapan Alman yönetmen Wim Wenders ile ünlü “Des Bains” otelinde söyleşi randevum vardı.

Beni ‘selfie’ ile Wenders tanıştırdı

O dönemde “Palermo Shooting”i çevirmişti. Jüri başkanı olarak bir yarışma filmini izlemeye gideceğinden ancak 10 dakika ayırabildi bana. Ne var ki birlikte gazete için fotoğrafımızın çekilmesi gerekiyordu. O an etrafımızda kimseyi bulamayınca fotoğraf çektirmek için ani bir hareketle elimdeki küçük makineyi alarak ve “Arkama geç” komutu verdikten sonra objektifi ters çevirip deklanşöre bastı. Ve benim ilk “selfie”m böyle oluştu.

Haberin Devamı

Bugün “selfie” modasına en çok uyanlardan biri, Katolik dünyasının yeni ruhani lideri Papa Francesco. Sen Piyer Meydanı’nda gezdiği papa mobil araçtan sık sık inerek “selfie” fotoğraf çektiriyor inançlılarla.

Beni ‘selfie’ ile Wenders tanıştırdı

Zaten Hollywood’da bile moda oldu. Kırmızı halı hangi film festivalinde yapılırsa, ünlüler hayranlarının çağrılarına uyarak yanlarına gidip ‘selfie’yi içtenlikle uyguluyorlar.

Geçenlerde İtalya’nın yeni Başbakanı Matteo Renzi Brüksel’de ilk kez katıldığı AB zirvesinde elindeki iPhone ile bütün liderlerle, hatta Angela Merkel ile bile “selfie” çektirdi.

Beni ‘selfie’ ile Wenders tanıştırdı

Bu fenomen ve çılgın moda artık günümüzün vazgeçilmez bir parçası oldu. Tabii paparazziler ve foto muhabirleri yavaş yavaş paniğe kapılmakta haklılar. Ekmek parası artık aslanın ağızında “selfie” yüzünden.

Yazarın Tüm Yazıları