Pazardan alınan domates şoke etti

Güncelleme Tarihi:

Pazardan alınan domates şoke etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2014 12:50

Hurriyet.com.tr'nin dün gündeme getirdiği 'filizlenmiş domates' haberi şaşkınlığa yol açtı. Pazardan alınan domates yemek yapılmak üzere kesildiğinde tuhaf görüntüsü ile Ünal Ailesi şaşkınlığa uğrattı. Habere çok sayıda kişi tarafından okunurken, benzer domateslerle karşılaşan başka kişilerin de olduğu anlaşıldı. Görüntüsü ile ürperti veren domatese ilişkin Ziraat Mühendisi Ahmet Atalık net konuştu: "Korkulacak bir şey yok diğer domateslerden farkı yok. Erkenci domateslerde çimlenme olur."

Haberin Devamı

Yüksel Ünal, geçtiğimiz pazartesi günü, her hafta Üsküdar'da kurulan pazartesi pazarından domates satın aldı.

Ünal kilosunu 1.5 liraya satın aldığı domatesi eve getirdi. Bu gün yemek yapmak üzere eşinin domatesleri kestiğini söyleyen Ünal, kestikleri bir domatesin içinde filizlerin çıktığını söyledi.

Pazardan alınan domates şoke etti

Ünal, durumu Alo Gıda hattına bildirmek üzere aradığını, ancak kendisinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na yönlendirildiğini, bakanlıktan da yine Alo Gıda hattına yönlendirildiğini, ancak sonuç alamadığını kaydetti.

'KORKULACAK BİRŞEY YOK'

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, görüntüsü ile tedirginlik yaratan domates ile ilgili korkulacak bir şey olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Atalık “Ben durumu bilmeme rağmen ilk anda ürperirim, ne oluyor derim” diye konuştuktan sonra “Bu erkenci domates. Diğer domateslerden hiçbir farkı yok. Erkenci domates olduğu için çimlenebiliyor. Burada saklanma koşulları önemli. Nemli ve ışıklı ortamdaysa çimlenebilir. Hele domateste zedelenme varsa çimlenme daha kısa sürede olur. Serin ve karanlık yerde saklanması gerekir” dedi. Atalık, söz konusu domatesin de rahatlıkla yenebileceğine işaret etti.

dgokce@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!