"Çok sevmiştim öldürdüm"

Güncelleme Tarihi:

Çok sevmiştim öldürdüm
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2014 01:21

İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'nde, kendisinden ayrılan nişanlısı 23 yaşındaki Nuray Çelik ile babası 59 yaşındaki Hasan Çelik'i av tüfeğiyle vurup öldürdüğü, annesi Bingül Çelik'i de öldürmeye kalkıştığı iddiasıyla tutuklanan 29 yaşındaki Serdar Büberoğlu hakkında 'Tasarlayarak, canavarca hisle iki insanı öldürme ve öldürmeye teşebbüs' suçlarından üç kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Olay geçen yıl 27 Kasım'da İzmir Caddesi numara 87'deki apartmanda saat 05.00 sıralarında meydana geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde (İZSU) çalışan Serdar Büberoğlu, bir yıl önce kendisinden ayrılan nişanlısı Nuray Çelik'in ailesiyle yaşadığı apartmanın yanındaki inşaata çıktı. İddiaya göre, Nuray Çelik'in ikinci kattaki odasının penceresine taş atan Büberoğlu, gürültü üzerine mutfak balkonuna çıkan genç kızın babası Hasan Çelik ile annesi Bingül Çelik'e av tüfeğiyle ateş etti. Hasan Çelik, içeri girmek isterken sırtından vuruldu. Silah sesi üzerine balkona koşan Nuray Çelik de, Serdar Büberoğlu'nun açtığı ateş sonucu vuruldu. Baba ile kızı hastaneye kaldırılmasına rağmen yaşamlarını yitirdi. Anne Bingün Çelik ise olaydan yara almadan kurtuldu. Serdar Büberoğlu, olaydan bir saat sonra Ören'deki evinin önünde yakalandı, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Haberin Devamı

'ÇOK SEVMİŞTİM'

Büberoğlu emniyet ve savcılıkta verdiği ifadesinde, öldürdüğü nişanlısını çok sevdiğini, kendisini terk edip, tekrar görüşme ve barışma tekliflerini reddetmesi nedeniyle olayı gerçekleştirdiğini söyledi.

Olayı soruşturan Savcı Ahmet Şinasi Aygün, hazırladığı iddianamede sanığın etkili ve elverişli bir silahla etkili bir mesafeden hedef alıp öldürmek kastıyla ateş ettiğini belirtti. Uykularından uyanan insanları vurduğunu, cinayeti canavarca hisle işlediğini, soğukkanlıkla planladığını vurguladı. Sanığın 'tasarlayarak, canavarca hisle iki insanı öldürme ve öldürmeye teşebbüs' suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasını istedi. Serdar Büberoğlu'nun bu ay içinde ağır ceza mahkemesinde hakim önüne çıkacağı bildirildi.

ABLANIN ÇAĞRISI

Bir başka kadın cinayeti davasına destek olmak için İzmir Adliyesi'ne gelen Nuray Çelik'in ablası Canan Dimiç şu çağrıda bulundu:

"Ben de severek evlendim. Bu evliliğimden iki çocuğum oldu. İnsan kendini zorla sevdiremez. Herkes sevilmeyi ister. Bu kişi ise zorbalıkla kardeşimi almak istedi. Bir evlat büyütmek çok zor. Devlet büyüklerine sesleniyorum, sizlerin de evlatlarınız var. Bu cinayetleri durdurmak için artık yumruklarınızı masaya vurun. Başka ailelerin canı yanmasın. Beni kardeşsiz ve babasız bırakan sanık en ağır cezaya çarptırılsın."

Haberin Devamı

Anne Bingün Çelik ise konuşmakta zorlandı, gözyaşlarına boğuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!