Malkara'da tarihi eser operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Malkarada tarihi eser operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 11:23

TEKİRDAĞ’ın Malkara İlçesi’nde belgesi olmadığı halde kendisini koleksiyoner olarak tanıtan N.İ.’nin evinde yapılan aramalarda Tunç, Roma, Bizans, Kelt, Trak, İskit, Pers, Galat ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. 45 yaşındaki şüpheli, gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Tekirdağ Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Malkara İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ekipleri, N.İ.’nin tarihi eser aradığı bilgisi üzerine harekete geçti. Belgesi olmadığı halde kendisini koleksiyoner olarak tanıttığı belirtilen N.İ.’nin ev ve işyerine mahkeme kararıyla baskın yapıldı.

Sanayi sitesinde otomobil tamircisi olduğu öğrenilen N.İ.’nin evinden Tunç, Roma, Bizans, Kelt, Trak, İskit, Pers, Galat ve Osmanlı dönemlerine ait sikke, çeşitli toprak çömlek ve testiler, barutlu tabanca, ilaç havanı, kilden yapılmış yağdanlıklar, yüzük ve alyanslar, ok uçları, oluklu kama, gözyaşı şişeleri ve Osmanlı dönemine ait 20 tapu ele geçirildi.

Şüpheli N.İ., jandarma ekipleri tarafından, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçlamasıyla gözaltına alındı. Tekirdağ Müze Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, eserlerin 4 bin ile 2 bin yıllık geçmişe sahip oldukları belirlendi. Tarihi eserler Tekirdağ Müze Müdürlüğü’ne teslim edilirken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!