Lübnan'daki Suriyeli sığınmacı sayısı 1 milyonu aştı

Güncelleme Tarihi:

Lübnandaki Suriyeli sığınmacı sayısı 1 milyonu aştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2014 01:29

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Lübnan'da kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısının bir milyonu aştığını açıkladı. Böylece Lübnan'daki Suriyeli mülteci sayısı, ülke nüfusunun dörtte birine erişti. Türkiye'de de yaklaşık 670 bin kayıtlı Suriyeli sığınmacı bulunuyor.

Haberin Devamı

BMMYK'dan yapılan yazılı açıklamada, ülkelerindeki şiddet olaylarından kaçarak Lübnan'a sığınan kayıtlı Suriyeli sayısının bir milyonu aştığı ve bu sayının "felaket" olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Lübnan'da her gün 2 bin 500 yeni mülteci kaydedildiği bildirilirken, bunun dakikada bir kişiden fazla kayda tekabül ettiği belirtildi. Lübnan’daki Suriyeli mülteci nüfusunun yarısının çocuklardan oluştuğu ifade edildi.

Lübnan'ın dört milyonun biraz üzerindeki nüfusuyla aynı zamanda, dünya genelinde "kişi başına en çok mülteci düşen ülke" konumunda olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Suriye’deki çatışmanın başlamasından üç yıl sonra, Lübnan dünya genelinde kişi başına düşen mülteci sayısının en yüksek olduğu ülke olmuştur ve hiçbir yavaşlama belirtisi göstermeyen krize ayak uydurma mücadelesi vermektedir. Suriye’den gelen mülteciler şimdi ülke nüfusunun dörtte birine eşit durumdadır yani ülkede her 1,000 Lübnanlıya karşılık 220 Suriyeli mülteci bulunmaktadır."

Haberin Devamı

Lübnandaki Suriyeli sığınmacı sayısı 1 milyonu aştı

Lübnan'da kaydı yapılan bir milyonuncu Suriyeli mültecinin 18 yaşındaki Yahya olduğu açıklandı. Suriye'nin Humus kentinden gelen Yahya, Trablusşam yakınlarındaki Dinniyeh bölgesindeki bir garajda annesi ve iki kız kardeşiyle birlikte yaşadığını söyledi. Yahya, marangozluk yapan babasının 2011'de keskin nişancılar tarafından öldürüldüğünü belirtti.

LÜBNAN'DA 300 BİNDEN FAZLA DA KAYIT DIŞI MÜLTECİ VAR
Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Kuveyt'te düzenlenen 25'inci Arap Birliği Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Suriyeli sığınmacıların Lübnan'ın toplam nüfusunun yüzde 32'sine tekabül ettiğini ve ülkesinin daha fazla sığınmacıyı himaye etmeye gücünün yetmediğini" dile getirmişti.

Lübnan makamları ülkedeki Suriyeli sığınmacı sayısının bir milyon 300 bini aştığını belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!