ABD'de aynı üste beş yıl sonra ikinci silahlı saldırı

Güncelleme Tarihi:

ABDde aynı üste beş yıl sonra ikinci silahlı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 07:09

ABD'nin Teksas eyaletindeki Fort Hood askeri üssünde üç kişiyi öldüren Ivan Lopez isimli bir asker, ardından silahını kendine doğrultarak intihar etti. Aynı üste 2009'da da eski bir ordu psikiyatrı 13 kişiyi öldürmüştü.

Haberin Devamı

Lopez'in üç silah arkadaşını öldürdüğü saldırıda yaralanan 16 kişi ise Darnall Askeri Hastanesi ile diğer yerel hastanelere götürüldü.

Scott and White Hastanesi Başhekimi Glen Couchman, hastaneye getirilen yaralıların göğüs, karın ve boyun bölgelerinden yaralandıklarını ve bazılarının durumlarının "çok ciddi" olduğunu söyledi.

Saldırganın kimliğini Teksas Milletvekili Michael McCaul açıkladı.

Üssün komutanı Korgeneral Mark Milley, 2011'de Irak'ta görev yapan Lopez'in depresyon tedavisi gördüğünü söyledi. Milley, "Şu an olayın terör bağlantılı olduğuna dair belirti yok. Ancak bu ihtimali de tamamen gözardı etmiyoruz" dedi.

Fort Hood askeri üssünde 2009 yılında da silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda eski askeri psikiyatr Binbaşı Nidal Hasan, 13 kişiyi öldürmüş ve 31 kişiyi de yaralamıştı. Hasan, geçen Ağustos ayında askeri mahkeme tarafından idam cezasına çarptırılmıştı.

Haberin Devamı

ABDde aynı üste beş yıl sonra ikinci silahlı saldırı

OBAMA'DAN AÇIKLAMA
ABD Başkanı Barack Obama, saldırının ardından kameraların karşısına geçerek, kendisinin ve ekiplerinin saldırıyı yakından takip ettiğini söyledi.

Fort Hood'daki askerlerin Irak ve Afganistan'da birçok kez görev aldıklarını belirten Obama, "Onlar, oralarda cesaretle hizmet ettiler ve ülkelerindeki üslerinde oldukları zaman da kendilerini güvende hissetmeleri gerekir. Bu akşam burada ne olduğunu henüz bilmiyoruz ama gerçek şu ki güvenliğe yönelik bu duygu bir kez daha karılmış oldu" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!