Demokrasinin esası güne ayak uydurabilmek

Güncelleme Tarihi:

Demokrasinin esası güne ayak uydurabilmek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 01:24

Ülker Grubu Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Global İnovasyon Grup Başkanı Ali Ülker, t-MBA Zirvesi’nde liselilerin karşısında kravatsız konuştu. Bunun gerekçesini, “Demokrasilerde esas olan çoğunluğa, güne ayak uydurabilmektir” sözleriyle açıklayarak, daha önceden hazırlanan konuşma metnini de bir kenara bıraktı. Ülker, daha sonra kendi hikayesi üzerinden başarıya giden yolu şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“Öğrencilik yıllarımda fena bir öğrenci değildim. Üniversiteye hazırlık sorularını çözmeye beşinci sınıfta başladım. Lisede sınıfta kaldım ama iyi oldu hocalarım beni silkeledi. Sonra İstanbul Erkek Lisesi’ni takdirle bitirdim. Boğaziçi Üniversitesi’ne girdim. İş hayatım da ortaokulda fabrikanın bahçesinde başladı. Ailem bana müdahalede bulunmadı. Basketbol da oynuyordum, hayatın değişik bir evresiydi. Çalışmadığım bir dönemde birçok şey öğrendim. Oyuncuların performansını öğrendim. Takım oyunu, insanı idare etmek, bir antrenörün görevi nedir, bunları gözlemledim. Aslında öğrendim ki hayatın hiçbir dönemi boşa geçmiyor. İşe yönetim kurulundan çıkarılarak, pazarlama bölümünden başladım, yavaş yavaş yukarı çıktım.

TERCİHİMİZ GENÇLER

İnşallah sizler de güzel kariyerler yapacaksınız, başarılı işlere imza atacaksınız. Biz bir Türk şirketi olmakla beraber, yapılanmamız tamamen sınır ötesine oldu. Türkiye birçok uluslararası şirketle beraber yurtdışından yatırım çeken bir devlet. Biz de kendimizi uluslararası rekabete göre hazırladık. Bugün şirketimizde birçok ülkeden insanlar var, konuştuğumuz dil İngilizce olmaya başladı. Yabancı dil bilmek sizi uluslararası arenada güçlü kılıyor.
Şirketimizde üst düzey yöneticilerin yaş ortalaması 52’ye gelmiş, altlarında çalışanların yaş ortalaması 32. Bu bize ciddi bir işaret. Gençler nasıl bir gelecek istiyor, nasıl yönetilmek istiyor diyerek bir gençlik grubu oluşturduk. Şirketimizde ‘Y’ kuşağı çalışmaya başladı. Dijital çağ kapıya geldi. Hayatı sizler için kolaylaştırıyor, bizler için zorlaştırıyor. Kitlelere ulaşmak için Twitter kullanıyoruz. İş yapma alışkanlıkları değişiyor. Bu dünyada biz yöneticiler de değişmeliyiz. Bazı kavram ve alışkanlıklar var, bunlar değişmiyor. Biz gençlere yatırım yapmayı tercih ediyoruz.

Haberin Devamı

Barış başarıdır

DOĞA Koleji’nin, üniversitedeki MBA eğitimini lise düzeyinde uyguladığı t-MBA Eğitim Modeli’nin öğrencileri bu yıl da iş dünyasının önde gelen isimleriyle bir araya getirdi. Bu yıl 7’nci kez düzenlenen zirvede konuşan Borsa İstanbul A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. İbrahim Turhan da, başarıya giden yolun merak etmek ve soru sormaktan geçtiğini söyledi. “Farklılıkları zenginlik olarak kabul etmek, birbiriyle kavga etmeden, barış içinde yaşamak, başarıyı getiren faktörlerin başında geliyor. En önemli başarı bence barış içinde yaşamaktır” dedi.

Haberin Devamı

Özgün eğitim modeli

DOĞA Koleji CEO’su Uğur Gazanker ise zirvede yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bizim için eğitimde en önemli unsur öğrencilerimizin yeteneği ve ilgisi doğrultusunda eğitim verebilmek. Bunun için okullarımızda bilim, sanat, spor ve ekonomi gibi pek çok alanda özgün eğitim modelleri oluşturuyor ve t-MBA ile üniversitedeki MBA programını lise öğrencilerimize uyguluyoruz. Öğrencilerimizin oluşturduğu t-MBA Meclisleri şirket yöneticileriyle her ortamda bir araya geliyor, fikir alışverişinde bulunuyor, onlara görüşlerini bildiriyor. Öğrencilerimiz ülke ve dünya ekonomisi ile daha lise sıralarında tanışıyor ve kendilerine sizlerle bir arada olma imkânı yaratıyor, şimdiden ekonomiye yön verecek girişimlerde bulunuyorlar. t-MBA öğrencilerimizin kendi çabalarıyla bu yıl 7. kez düzenlendi.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!