Küresel sermaye Koç’a güveniyor

Güncelleme Tarihi:

Küresel sermaye Koç’a güveniyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2014 01:18

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, “Uluslararası finansal piyasaların Türkiye için güvendiği adresler arasındayız” dedi.

Haberin Devamı

Koç Holding’in 50. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Mustafa Koç, geçen yıl S&P ve Moodys’in Koç Holding’in uzun vadeli kurumsal kredi notunu “yatırım yapılabilir” olarak belirlediğini hatırlatarak, “Gururla görüyoruz ki Koç Topluluğu, uluslararası finansal piyasaların Türkiye için güvendiği ve inandığı en önemli adreslerdendir” dedi. Koç, Borsa İstanbul Bileşik 30 Endeksi’nin (BİST 30) ortalama değerinin, önceki yılın ortalamasına göre yüzde 23, Koç Holding’in ortalama piyasa değerinin ise yüzde 39 yükseldiğini kaydetti. Nakkaştepe'de düzenlenen Genel Kurulu'un açılış konuşmasını yapan Koç, yatırımcıların daha önceleri uzak durdukları gelişmiş ülke varlıklarına geri dönmeye başladıklarının gözlendiğini anlattı.

Genel Kurul’da Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’un mesajı da okundu. Rahmi Koç mesajında, küresel politik dengelerdeki hareketlenmeye dikkati çekerek, şunları kaydetti: "İlk bakışta birçok ekonomik rasyomuz olumlu gözükmekle beraber en kırılgan noktamız cari açığa bir türlü kalıcı çözüm bulunamaması ülkemizi riskli kategoriye sokuyor. Bir de önümüzde arka arkaya seçimler devresi olması risk algısını daha da artırıyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!