Oğullara İş var

Güncelleme Tarihi:

Oğullara İş var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 01:25

CHP, İş Bankası’nda kendisine düşen yönetim kurulu üyelikleri için eski bakan Mehmet Moğultay’ın oğlu Ulaş Moğultay ile eski Milletvekili Bayram Meral’in oğlu Kemal Meral’i bildirdi. Son sözü BDDK söyleyecek.

Haberin Devamı

CHP, iki yönetim kurulu üyeliği için eski bakan Mehmet Moğultay’ın oğlu Ulaş Moğultay ile eski CHP Milletvekili Bayram Meral’in oğlu Kemal Meral’in adını bildirdi. Tartışma yaratan atamalar için son sözü BDDK söyleyecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu isimleri niteliklerinden dolayı seçtiklerini, ABD’de eğitim aldıklarını söyledi.

BAŞBAKANLIK’TA MÜŞAVİR

İş Bankası 28 Mart günü olağan genel kurulunu yaptı. Olağan genel kurulda yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi. Bankada kendisine düşen yönetim kurulu üyeliklerine çoğunlukla eski milletvekillerini atayan CHP, bu kez eski vekillerinin oğullarını atadı.
Dün Vatan gazetesinin haberinde de vurgulandığı gibi görev süresi sona eren Mustafa Kıcalıoğlu’nun yerine Kemal Meral, Aysel Tacer’in yerine Ulaş Moğultay ve Hasan Koçhan’ın yerine de Turkay Berksoy getirildi. Yönetime yeni seçilen Kemal Meral ve Ulaş Moğultay’ın özgeçmişleri İş Bankası’nın internet sitesinde yer aldı. Kemal Meral özgeçmiş bilgisine göre 1970 yılında Ankara’da doğdu. Meral, South New Hampshire University – İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Özgeçmiş bilgisi şöyle devam edildi:
“Meral, halen Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde okumaktadır. Meral, 1994-1995 yılları arasında Koçbank İthalat-İhracat Departmanında, 1996-1997 yılları arasında Başbakanlık Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği’nde 1997-2000 yılları arasında Tacirler Menkul Değerler A.Ş.’de, 2000-2002 yılları arasında EVG Yatırım A.Ş.’de görev almış olup, halen Başbakanlık Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği görevine devam etmektedir.”
Kemal Meral’in özgeçmişine göre 1996-1997 yılları arasında Başbakanlık’ta Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği yaptı ortaya çıktı. Bayram Meral 1992 yılında Türk İş Başkanı olmuş, 2002 yılına kadar da başkanlık görevine devam etmişti. 2002 yılında da CHP’den milletvekili seçilmişti. Kemal Meral’in adı 2010’lu yıllarda esnafla yaptığı kavgayla da kamuoyunun gündemine gelmişti.

Haberin Devamı

MOĞULTAY ÜLKER’DE ÇALIŞTI

Mehmet Moğultay’ın oğlu Ulaş Moğultay, 1979 yılında İstanbul’da doğdu. 2002 yılında Boston University Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Moğultay, University of Chicago Uluslararası İlişkiler ve Politika Master dersleri aldı, Syracuse University’de Ekonomi Yüksek Lisansı ve Loyola University Chicago’da İşletme Yüksek Lisansı yaptı. Moğultay, 2005-2007 yılları arasında Dünya Bankası’nda Ekonomi Danışmanlığı, 2010-2013 yılları arasında Ülker Grubunda Ekonomist olarak görev aldı.
Geçmişte İş Bankası yönetiminde ekonomist ve eski milletvekilleri görev yaptı. Bankanın yönetimde yer alan isimler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yer alıyor. Kisimler de görev almıştı.

Haberin Devamı

Onayı BDDK verecek

İŞ Bankası’nın genel kurulu 28 Mart’ta yapıldı. 1 Nisan günü de İş Bankası Borsa’ya “yönetimde söz sahibi personel” listesini gönderdi. Yeni yönetim Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) onayına sunulacak. BDDK eğer 7 gün içinde itiraz etmezse yönetim kurulu görevine başlayacak. Ancak Kemal Meral’in bir dönem ortak olduğu Gazala Konfeksiyon, 2003 yılında Yüksek Denetleme Kurulu’nun raporunda Halk Bankası’nın batık krediler listesinin içinde geçmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!