Seçimin en'leri

Güncelleme Tarihi:

Seçimin enleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 01:30

İZMİR’de belediye bakanlığı koltuğuna oturanların en genci Kiraz Belediye Başkanı MHP'li Saliha Şengül Özçınar (30), en yaşlısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu (66) oldu.

Haberin Devamı

En uzun süre belediye başkanlığı görevini 15’inci yıllarında yeniden seçilen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin yapacak. Seçimin en talihsizi 15 oyla kaybeden Selçuk Belediye Başkanı CHP’li Vefa Ülgür oldu. En şanslısı ise en az oy farkı ile başkanlık koltuğun oturan Selçuk Belediye Başkanı AK Partili Selçuk Bakıcı oldu. Seçimin en samimi itirafı altı ilçe belediye kazanmış ve oylarını artırmış olmasına rağmen “Bu sonuç başarısızlıktır” diyen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım oldu. Oylarını eriten CHP’nin, İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Sonuçtan küskünler sorumlu” diyerek seçimin suçu başkasına atanı oldu. Seçimde geçersiz oyların en yüksek olduğu yer, 17 bin 556 oyla karabağlar oldu. Onu 11 bin 872 oyla Bornova 10 bin 605 oyla Konak izledi.

Haberin Devamı

Seçim stresini en çabuk atan yüzde 71 oyla seçilen Karşıyaka belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar oldu. Akpınar, halı sahada top koşturdu. Seçimin uykusuzu ise Başkan Kocaoğlu’ydu. Kocaoğlu seçim gecesi İl Seçim Kurulu’nda dün gece de oyların yeniden sayıldığı Bayındır Seçim Kurulu’nda sabahladı. Seçimin hayalleri suya düşen DSP oldu. CHP küskünleriyle yarışa giren DSP bölse de seçim kazanamadı. Sadece Güzelbahçe’de üç meclis üyesi ak güvercin rozetiyle seçildi. Seçimde en az meclis üyesini Demokrat Parti bir üye ile Kınık’ta çıkardı. Koltuğa en hızlı oturan Kınık Belediye Başkanı AK Partili Sadık Doğruer oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!