Tabela hızlı dijital yavaş

Güncelleme Tarihi:

Tabela hızlı dijital yavaş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2014 01:19

Kent içinde uygulanan hız limitinin 82 kilometreye çıkmasına rağmen, yaklaşık 20 gündür yanmayan dijital hız sınırı göstergeleri sürücülerin kafasını karıştırdı. Yetkililer, sürücüleri yol kenarlarındaki levhalara göre hareket etmeleri konusunda uyararak, “Tabela yerleştirme işlemi sürüyor. Dijital tabelalarda da 82’ye çıkarılacak” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Başkent’in ana bulvarlarında uygulanan ve kent içinde suni trafiğe neden olan 70 kilometre hız sınırı, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi’nin 19 Şubat’ta aldığı kararla, 82’ye çıkarıldı.
Emniyet’te alınan kararın kendilerine ulaşmasını bekleyen Büyükşehir Belediyesi, mart ayının ilk haftası Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ni (UKOME) toplayarak, kent içindeki hız limitini otomobiller için 82 kilometreye çıkaran düzenlemeyi hayata geçirdi. Böylece yüzde 10’luk opsiyonla birlikte şehir içi ana bulvarlarda hız sınırı 90 kilometre oldu.
UKOME ilk etapta, hız sınırını belirten yeni tabelaları ana bulvarlara yerleştirdi. Yaklaşık 20 gündür İstanbul, Eskişehir, Konya, Samsun yolundaki ana arterlerde bulunan dijital hız sınırı göstergelerinin yanmaması ise Başkentli sürücülerin kafasını karıştırdı.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR KAPATTIRDI

Başkentli sürücülerin yoğun şikayetleri üzerine Ankara Hürriyet sorunu araştırdı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ana bulvarlara levhaların yerleştirilmesi esnasında sürücülerin karışıklık yaşamaması için Emniyet’e ricada bulunduklarını ve bir süreliğine dijital hız sınırı göstergelerini kapattırdıklarını söyledi. Yetkililer ayrıca, “Tabela yerleştirme işlemi sürüyor. Samsun Yolu hariç; İstanbul, Eskişehir, Konya yolu gibi ana bulvarlarda tabela işlemleri tamamlandı. Bugün (dün) öğleden sonra dijital tabelalarda da hız sınırı UKOME kararı gereğinde 82’ye çıkartılacak” açıklamasını yaptı.

SÜRÜCÜLER: KORKUYORUZ

Ceza yeriz korkusuyla hala eski hız limitiyle radarın altından geçen Ankaralı sürücüler, “İstanbul, Eskişehir, Konya, Samsun yolu gibi ana arterlerde bulunan dijital göstergelerin ekranları çalışmıyor. Yol girişlerinde 82 hız limitli tabelalar olmasına rağmen, dijital ekranların çalışmaması nedeniyle 70’le gidiyoruz. Bütün sürücüler ceza yeme korkusuyla bizim gibi davranıyor” dedi.

NE YAZARSA O GEÇERLİ

Başkentli sürücülerin en çok merak ettiği soruların başında gelen, “Yanmayan dijital tabelalar da 82’ye çıktı mı” sorusuna ise yetkililer şu yanıtı verdi:
“Sürücülerimiz levhalara göre hareket etsinler. 82 levhalarında hız limiti 82 kilometre, halen 70 yazan yerde ise 70 kilometre hız limiti uygulamada. Zaten birkaç güne bu ikilem de çözüme kavuşmuş olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!