Dolar 2.12 TL'nin de altına düştü

Güncelleme Tarihi:

Dolar 2.12 TLnin de altına düştü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2014 15:46

Yerel seçim sonuçlarının ardından tek parti iktidarının devam edeceği algısı piyasalarda doların değerini aşağı çekmeye devam ediyor. Güne 2.14 TL seviyesinde başlayan dolar / TL kuru spot piyasada 2.1190 TL'ye kadar düşerek son 3 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu seviyeden dönen dolar şu dakikalarda 2.1320 TL'den seyrediyor.

Haberin Devamı

Dolar Aralık 2013 sonundan bu yana 2.12 TL'nin altına düşerken analistler kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in cuma günü gerçekleşecek Türkiye not kararına kadar kâr satışların gelebileceğini vurguladı.

Doların düşüşünde yurtdışı faktörler de rol oynuyor. ABD'de özel sektör istihdamının Mart ayında 191 bin kişi ile beklentilerin altında gerçekleşmesi doları zayıflatan etkenlerden biri oldu.

SEÇİM RÜZGARI DEVAM EDİYOR
İntegral Yatırım Ekonomik Araştırmalar Müdürü Egemen Candır
seçimlerden AK Parti’nin kuvvetli çıktığı ve ekonomik ve politik istikrarın devam edebileceğine yorumlanan sonuçların piyasalarda alıcılı görüntüyü artırdığını belirtti. Candır "Genel anlamda finansal piyasalar seçim sonuçlarının AKP lehine olmasını, yabancı kaynakların da bu sonuçların kısa-orta vadede Türkiye’deki politik riski ciddi oranda azaltabileceğini belirtmelerini fiyatlamış görünüyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

BORSADA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR
Öte yandan dün 71 bin puan seviyesini zorlayarak 19 Aralık 2013'teki seviyelerine dönen borsada yükseliş bugün de sürüyor. Bankacılık hisselerinde bugün de günlkük yüzde 1'in üzerinde yükseliş gerçekleşirken dolardaki düşüşün de devam etmesi sonucu yatırımcıların TL varlıklarına yönelmesi ile borsa günlük yüzde 0,76 artışla 71 bin 405 puandan seyrediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!