Sokak hayvanların bakımı için yardımlarınızı bekliyoruz

"Biz gönüllüler, sokaktaki kedi ve köpeklerin bakımı için destek bekliyoruz. Belediye bizlere hiçbir yardım yapmıyor, maddi sıkıntı çekiyoruz."

Haberin Devamı

Sayın Güzin Abla, köşenizi yıllardır takip ediyorum. Hayvanları ne kadar sevdiğinizi bildiğim için, köşenizden yardımseverlere seslenmek istiyorum. Maddi imkânları kısıtlı olan hayvanseverlere bir yardım eli uzatılması amacıyla bu yazıyı yazıyorum.

Ben ve benim gibi gönüllülere, Karabağlar Belediyesi, sokak hayvanları koruma gönüllüsü kartı verdi. Bu çok güzel bir şey, fakat sadece kartı çantamda taşımaktan başka bir işe yaramadı. Sokakta görebildiğim hastalanmış kedi ve köpeklerin tedavisini kısıtlı imkânlarımla sağlamaya çalışmaktayım. Tabi genellikle bunları özel veterinerlerde yaptırmak zorunda kalıyorum.

Belediye bizlere hiçbir yardım yapmıyor, bizleri sorunlarımızla baş başa bırakıyor, çok maddi sıkıntı çekiyoruz.

Sizden ricam köşenizden sokak dostlarımıza kuru mama yardım çağrısı yapmanız. İlla para yardımı olması şart değil, dostlarımızın kısırlaştırılmasında, tedavilerinde veterinerlerin de yardımcı olmaları bizim problemlerimizi bir nebze azaltacaktır.
Son olarak da karda kışta, yağmurda, çamurda ya da yaz sıcağında dostlarımıza sığınacak bir yer olarak apartman balkonları ya da merdiven altları ayarlanabilir. Yanına da bir kap su ile bir kap mama koymaları halinde hem kediler bir yere ayrılmaz, böylece de hayvan sevmeyenleri rahatsız etmezler. Hayvansever dostlar bu yardımı yaparlarsa biz gönüllüleri maddi ve manevi açıdan da rahatlatacaklardır.
Nurcan Özbakır-İzmir
Adres: 173/4 sok. No: 3 Basınsitesi-İzmir
E-mail: nurcanozbakir@yaoo.com

Haberin Devamı

Sizi çok iyi anlıyorum, çünkü yıllardır ben de aynı durumdayım. Mutfak masrafımın bir bölümü hayvanlara aldığım mamalara gidiyor. Hatta bazen beni kedileri beslerken gören konu komşu “Ah ne şeker şeyler, Allah sizden razı olsun” deyip onları okşamak istediklerinde, “valla kuru kuruya sevgi olmaz. Pamuk eller cebe, siz de arada bir, iki kilo mama alıp versenize” diye takılıyorum.

Yalnız benim Tuzla’da sizden farklı bir durumum var. Allah razı olsun, Tuzla barınağında görevli sevgili veterinerlerimiz kısırlaştırmayı parasız yapıyorlar. Hem de çok başarılılar. Hatta zaman zaman evden bile alıyorlar kedicikleri.
Tabii isterseniz, bir çuval mama ya da tıbbi malzeme hediye ediyorsunuz barınağa...

Bu bakımdan Tuzla Belediyesi’ne ve barınak yöneticilerine minnettarım. Sizin de bu hizmeti belediyenizden istemeniz gerektiğini düşünüyorum. Mama konusunda da okurlarımın sizlere yardımcı olacaklarına inanıyorum.

Yazarın Tüm Yazıları