Ödemiş Adalet Sarayı yeni binasına taşındı

Güncelleme Tarihi:

Ödemiş Adalet Sarayı yeni binasına taşındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2014 10:33

İZMİR’in Ödemiş İlçesi’ndeki Ödemiş Kapalı Cezaevi’nin yanında inşa edilen Adalet Sarayı, 1 Nisan’dan itibaren hizmet vermeye başladı.

Haberin Devamı

Ödemiş Adliyesi’ne ait arşivlerin taşınmasından sonra mahkeme ve savcılığın da yeni adliye sarayına yerleşerek çalışmalarına başladığını açıklayan Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adalet Bakanlığı ve projenin her bölümünde emeği geçen bir önceki başsavcı Mehmet Çil’e teşekkür etti. Eskisine göre 4 kat daha büyük bir binada çalışacaklarını belirten Yurdagül, "Toplamda 12 bin 500 metrekare kapalı alanı bulunuyor. Çalışan personel ve tutuklu hükümlüler için huzurlu, modern, çağdaş bir ortam oluştu. Binamız tam donanımlı bir güvenliğe sahip. Bazı bölümlerde kartlı geçiş, bazı bölümlerde ise şifreli geçiş sistemi oluşturuldu" dedi.

Mahkeme salonlarının teknolojinin tam olarak kullanıldığı modern bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Yurdagül, personel, hükümlü, tutuklu ve vatandaşlar için düzenlenen giriş çıkış bölümleri ile bekleme salonlarının hizmet vermeye başladığını kaydetti. Yurdagül, "En üst katımızda, savcı, hakim ve personelimiz için yemekhane bulunuyor. Ödemiş Adalet Sarayı yeni yerinde huzurlu bir şekilde hizmet vermeye başladı. Ödemiş’e ve bölgemize hayırlı olsun. Binamızdaki bazı küçük eksikler kısa zamanda giderildikten sonra resmi açılışımızı yapacağız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!