ABD'de borsadaki kavga işlem durdurdu

Güncelleme Tarihi:

ABDde borsadaki kavga işlem durdurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2014 09:48

İki borsa CEO'su CNBC televizyonunda New York borsasında gerçekleştiren canlı yayında sözlü tartışmaya girdi. CEO'lar birbirlerini piyasalarda hileli işlem yapmakla suçladı. Etrafta çalışan borsacılar da işlerini bırakıp kavgayı izleyince işlemler bir süre durdu.

Haberin Devamı

ABD'de dün New york Borsası'nda inanılmaz bir olay gerçekleşti. İki borsa şirketi CEO'su, IEX'ten Brad Katsuyama ve BATS'tan William O'Brein canlı yayında piyasalarda yapılan yüksek hızlı işlemlerle ilgili sert tartışmaya girdi.

20 dakikadan fazla süren ve giderek sertleşen tartışmaya BATS CEO'su William O'Brein, Brad Katsuyama'yı yüksek hızlı işlemler vasıtasıyla piyasada hileli işlem yapmakla suçladı.

Katsuyama'nın yüksek hızlı işlemlerin kahramanı olarak gösterildiği yazar Michael Lewis'in "Flash Boys" kitabını da eleştiren O'Brein "Yüksek hızlı işlemler yatırımcıları ürkütüyor. Michael, Brad ikiniz de utanın. Hatalı bir iş modelinin reklamını yaparak milyonlarca yatırımcıyı ürküttüğünüz için utanın" dedi.

Haberin Devamı

"SEN DE HİLECİSİN"

O'Brein hızını alamayarak Katsuyama'ya kitapta yer alan "piyasaların hileli olduğu" görüşünü tekrarlamasını da istedi. Katsuyama da "evet piyasaların hileli olduğunu düşünüyorum ama senin de bunun bir parçası olduğunu düşünüyorum" diyerek tartışmayı alevlendirdi.

Tartışma büyüyünce canlı yayının yapıldığı New York Borsası da etkilendi. New York Borsası'nda çalışan brokerlar işlerini bırakıp tartışmayı izlemeye ve müdahil olmaya çalışınca işlemler bir süre durdu. Yayının sona ermesiyle işlemler normale döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!