Çalışma Bakanlığı'nda görevden almalar başladı

Güncelleme Tarihi:

Çalışma Bakanlığında görevden almalar başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2014 09:05

Emniyet ve Maliye'de yoğunlaşan görevden almalara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da eklendi. Seçim sonrası ilk atama kararları da yürürlüğe girdi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun tepe yöneticilerinin görev yerleri değişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, bugün görevden alındı.

Haberin Devamı

Yerel seçim sonrası Cumhurbaşkanlığı'na yeni atama kararnameleri gönderilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, bu kararnamelere onay verdi.

Bu çerçevde Başbakanlık Müşavirliğine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar atandı. Bir başka deyişle müsteşar, pasif göreve çekildi.

Çalışma Bakanlığında görevden almalar başladı
BDDK'DA 5 BAŞKAN YARDIMCISINDAN 4’Ü VEKİL

Kritik kurumlardan biri olan SGK'nın iki üst düzey yöneticisi de görevden alındı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam da, bakanlık müşavirliği görevine çekildi. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Ali Pekten de, bakanlık müşaviri olarak tayin edildi.

"ÜZGÜNÜM AMA KIRGIN DEĞİLİM"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden alınan Fatih Acar, Hürriyet'e "25 yıllık bürokratım. İnsan sevgisiyle, millete hizmet için çalıştım. Üzgünüm, buruğum ama kimseye kırgın değilim" dedi.

Haberin Devamı

Dün gece eşinin aniden rahatsızlanması üzerine hastaneye gittiklerini ve telefonunu da o telaşla yanına almadığını anlatan Acar, "Halen hastanedeyim. Eşimin telefonundan bana ulaşanlar aracılığıyla görevden alındığımı öğrendim. Sayın Bakan, seçim çalışmaları nedeniyle Şanlıurfa'daydı. Aradıysa da ulaşamamış olabilir" dedi.

Üzgün olduğunu ancak kimseye kırgın olmadığını söyleyen Acar, "Tabii ki biraz burukluk var. Ama Hayırlısı olsun. Bizi göreve getiren irade görevden de alabilir. 25 yıllık bürokratım. Tüm çalışmalarımı insan sevgisiyle dolu olarak sürdürdüm. O parti bu parti, oraya yakın, buraya uzak diye bakmadım; insanı odağa aldım. Sosyal Güvenlik Reformu için sayın Bakan Faruk Çelik başta olmak üzere arkadaşlarla birlikte sabahlara kadar çalıştık. Bu sayede Türkiye, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemine kavuşmuş oldu. İçim rahat, devletin her kademesinde millete hizmet ettim" diye konuştu.

ÇOK SAYIDA İL MÜDÜRÜ DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

SGK'da geçtiğimiz mart ayında çok sayıda il müdürünün görev yerleri değiştirilmişti.

Ankara İl Müdürü Ramazan Yıldız, Manisa İl Müdürü Murat Saygı, Konya İl Müdürü Cem Dinç, Konya İl Müdür Yardımcısı Mustafa Onan, Manisa İl Müdürü Murat Saygı, Hatay İl Müdürü Zekai Kalay, Samsun İl Müdürü Selami Göz, Tekirdağ İl Müdürü Mahmut Kotan, Malatya İl Müdürü Mustafa Yılmaz, Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun, Kayseri İl Müdürü Mükremin Sürücü ve Adana İl Müdürü Muharrem Akbaş görevden alınan isimler olmuştu.

Haberin Devamı

17 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması sonrası en sert atama depremi Emniyet'te yaşanmıştı. Emniyet'te görev yeri değiştirilen memur sayısı 8 bin 500'ü aşmıştı. Emniyet'in yanı sıra Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı'nda da görev yeri değiştirilen isimler olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!