İzmir'in turistik ilçesi gece uyumadı

Güncelleme Tarihi:

İzmirin turistik ilçesi gece uyumadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2014 22:05

İzmir'in Selçuk ilçesinde, seçim sonuçlarıyla ilgili itirazda bulunan AK Parti ve CHP'nin İlçe Seçim Kurulu önünde toplanan üyeleri arasında arbede çıktı.

Haberin Devamı

CHP İlçe Teşkilatı, yerel seçimlere ilişkin toplam 70 sandıkta, AK Parti İlçe Teşkilatı ise meclis üyeliğiyle ilgili bazı sandıklarda yeniden sayım yapılması amacıyla İlçe Seçim Kuruluna başvurdu. Her iki partinin de üyelerine destek çağrısında bulunması üzerine AK Parti ve CHP üyeleri, İlçe Seçim Kurulu önünde toplandı.

İtirazların ardından ilçede özellikle Hükümet Konağı önünde gergin saatler yaşandı. 12 oyla son anda başkanlığı kaybeden Vefa Ülgür'in dün akşam saatlerinde sosyal medya üzerinden kamuoyuna yaptığı açıklama ile birlikte ilçede hava iyice gerildi. Ülgür, Facebook'ta yaptığı açıklamada partilileri oylarına sahip çıkmaya çağırdı. Ülger, sandıkların bulunduğu koridorun AK Partililer tarafından işgal edildiğini öne sürerek, yetkililerden vatandaşların mal ve can güvenliğini sağlanmasanı istedi.

Haberin Devamı

Ülger'in bu açaklaması üzerine Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş ilçeye hareket etti. hurriyet.com.tr'ye konuşan Belediye Başkanı Vefa Ülgür, "Türkiye'de büyükşehirler kesinleşti. Bizim birleştirme tutanaklarımız dün akşamdan bubyana açıklanmıyor. İtirazlarımız vardı. Şimdiye kadar hiçbir şey yapmadılar. 50-60 AKP'li sandıkların bulunduğu mahalin içine alındı. Bir takım müdahaleler yapılıyor. Elimizde görüntü ve ses kayıtları var. Torbalı'dan da 100 kişilik AK Gençlik yığıldı. Kadınlara silah bıçak gösterip tacizde bulundular. Maksat insanları bizi oradan uzaklaştırmak. İlçe başkanımız, Milletvekilimiz Musa Çam da geldi. Sosyal medyadan kamuoyuna duyuru yapmak zorunda kaldım. Kuşadası ve çevreden destekler gelmeye, gruplar gelmeye başladı. İzmir'den belediye başkanlarımız yola çıktı. Aziz Kocaoğlu da ilgileniyor. Bekliyoruz" dedi.

Bir süre sonra iki grup arasında başlayan tartışma arbedeye dönünce güvenlik güçleri, duruma müdahale etti. Parti yetkililerinin de araya girmesiyle sakinleştirilen taraflar, İlçe Seçim Kurulu önünden ayrıldı.

Selçuk'ta, 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından açıklanan resmi olmayan sonuçlarda, AK Parti adayı Dahi Zeynel Bakıcı, 15 oy farkla CHP adayı mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür'ün önünde yer almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!