Borsa 18 Aralık’a döndü

Güncelleme Tarihi:

Borsa 18 Aralık’a döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2014 01:27

PİYASALARDA seçim sonuçlarının yarattığı rüzgar olumlu gelen ekonomik veriler ve ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen’in faiz açıklamalarıyla birlikte borsayı yukarı taşırken doları da düşürdü.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıla göre artan Mart ayı ihracat rakamları ve Yellen’in ABD’nin düşük faiz politikasına uzun süre devam edeceğini açıklamasıyla birlikte BİST 100 endeksi bankacılık hisseleri öncülüğünde 70 bin puanın üzerine çıktı. Günü yüzde 1.61 primle 70 bin 857 puandan kapatan endeks 18 Aralık 2013’ten bu yana en yüksek kapanış değerine ulaştı. Dolar da gün içinde 2.1354 TL’ye kadar düştü. Günü 2.1425 TL’den kapatan dolar 2014’ün en düşük seviyelerini zorladı.

ANKARA TAKİP EDİLİYOR

Cuma günü gerçekleşecek kredi derecelendirme kurumu Fitch’in Türkiye not değerlendirmesi öncesi yurtiçi ve yurtdışı faktörlerin piyasa dostu seyretmesi olumlu karşılanırken uzmanlar yine de kısa vadede bazı risklerin ortaya çıkabileceğini belirtiyor. Özellikle Ankara seçim sonuçları henüz belli olmamasının siyasi gerginliği kısa vadede artırabileceğine dikkat çeken uzmanlar piyasalarda yabancı oyuncuların da Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonucunu
yakından takip ettiğini belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!