Metropolün başkanları

Güncelleme Tarihi:

Metropolün başkanları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 01:30

30 Mart yerel seçimleri sonrası Başkent’in 8 metropol ilçesinin 6’sında, mevcut başkanlar yerini korudu. Metropol ilçelerde seçimi kaybeden tek başkan Gölbaşı’nın MHP’li başkanı Yakup Odabaşı oldu. Odabaşı yerini AK Parti’li Fatih Duruay’a bırakırken, Çankaya’da ise Alper Taşdelen dönemi başladı. Başkanlar seçim sonrası Ankara Hürriyet’e şu açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

ALTINDAĞ

Tiryaki: Sonuç sürpriz olmadı

809 sandığın açıldığı Altındağ’da 135 bin 223 oy ve yüzde 63.6 puanla ipi göğüsleyen mevcut başkan Veysel Tiryaki, “Altındağ’ı her zaman ileri taşıyacağız” dedi ve ekledi: “Altındağ’da yapılanlar ortada. Bu seçim sonucu bizim için sürpriz olmadı. Böyle bir sonucu bekliyorduk. Altındağlı tüm hemşehrilerimize bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Alnımız ak, başımız dik. Emeklerimizin karşılığını aldık. Mevla’ya şükürler olsun.”

ÇANKAYA

Taşdelen: Herkese hizmet götüreceğiz

İki bin 203 sandığın açıldığı Çankaya’da yüzde 64.7 puan ve 386 bin 764 oy alarak Çankaya Belediye Başkanı olan Alper Taşdelen, ilçe halkının güvenini sandıkta gösterdiğini söyledi. Vatandaşın gösterdiği güvene layık olacaklarını aktaran Taşdelen şunları söyledi:
“Çok çalışarak, kaliteli hizmet üreterek, projelerimizle Çankayalının hayatını değiştiren, çağdaş ve katılımcı bir belediyeciliği yürürlüğe koyacağız. Avrupa başkentlerine eşdeğer bir yaşam kalitesini Çankaya’ya getireceğiz. Belediye bir kamu kurumudur. Kamu hizmeti mantığıyla, bize oy versin, vermesin, tüm yurttaşlarımızı, tüm Çankayalıları kucaklayacağız. Kimseyi ayırt etmeden herkese hizmet götüreceğiz.”

ETİMESGUT

Haberin Devamı

Demirel: Etimesgut ‘hizmete devam’ dedi

Bin 47 sandığın açıldığı Etimesgut’taki seçimlerde Enver Demirel, 114 bin 123 oy alarak yüzde 39,7’lik oy oranıyla yeniden belediye başkanı seçildi.
Partili partisiz, farklı siyasi görüşlerin tamamından destek aldığını belirten Demirel, “Etimesgut, ‘hizmete devam’ dedi. Bize olan güvenlerini tazelemiş, yeniden 5 yıl daha yetki verdi. Oy veren vermeyen tüm Etimesgut halkına teşekkür ediyorum. Seçim sürecinde seviyeli bir kampanya döneminin geçirilmesinde katkısı olan diğer siyasi partilerin adaylarını da tebrik ediyorum. Seçimler ilçemize, Ankaramıza ve ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.

GÖLBAŞI

Duruay: Kavgasız, gürültüsüz bir seçim geçti

AK Parti Adayı Fatih Duruay, 69 bin 790 oy kullanılan ve toplam 268 sandığın açıldığı ilçede 30 bin 86 oy alarak, yüzde 43,80 oy oranıyla başkanlık koltuğuna oturdu. Gölbaşı’nda seçim yarışında MHP adayı ve mevcut başkan Yakup Odabaşı ile güzel bir seçim havasında başa baş bir mücadele geçirdiklerini belirten Duruay, “Bütün aday arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gölbaşımızda kavgasız, gürültüsüz bir seçim geçti. İlçemize hizmet etmek için talip olduk ve ayrım yapmadan, vatandaşlarımızın hakkını hukukunu gözeterek hizmet edeceğiz” dedi.

KEÇİÖREN

Haberin Devamı

Ak: Keçiören’i Başbakanımıza götürüyoruz

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bin 950 sandığın açıldığı ilçede oyların yüzde 43,84’ünü alarak üst üste ikinci kez başkanlık koltuğuna oturdu.
AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı önünde havai fişek gösterisi ile kutlama yapan Ak, vatandaşlara şöyle hitap etti:
“Bu coşkuyu, bu mutluluğu hak ettiniz. Cenab-ı Allah lütfetti, sizlerin gayretleri ve emekleriyle, Rabbimin nasip etmesiyle tekrar Keçiören AK kaldı ve AK kalacak. Daha güzel ve gelişmiş bir Keçiören olacak. Büyük Usta’ya bir sözümüz vardı. Sizler Başbakanımıza verdiğiniz sözü tuttunuz. Şimdi Keçiören’i Başbakanımıza götürüyoruz.”

MAMAK

Akgül: Mamaklı hizmetin devam etmesini istiyor

Haberin Devamı

Bin 298 sandıkta 368 bin 737 oy kullanılan ilçede aldığı 169 bin 939 oy ve yüzde 48’lik puanıyla yeniden belediye başkanlık koltuğuna oturan Mesut Akgül, Mamaklıların yaptıkları hizmetin karşılığını sandıkta verdiğini belirtti. Akgül, “Geçtiğimiz dönem 5 yıllık süre içerisinde ilçemize sayısız hizmet ve yatırım sunduk. Bu hizmetlerin arasında Mamak’ın ilk hastanesi, ilk üniversitesi, ilk kongre merkezi, ilk kapalı spor salonu gibi birçok ilki Mamağımıza kazandırdık. Mamaklı 30 Mart’ta sandığa giderek bu hizmet atağının devamı için oy kullandı, Mamaklı hizmet atağının devam etmesini istiyor ve ikinci kez Mamak’ın yönetimini bize teslim etti. Bizde teslim aldığımız bu emaneti, 5 yıl daha layıkıyla taşıyacağız.

SİNCAN

Haberin Devamı

Tuna: Vatandaşlarımız üzerine düşeni yaptı

Bin 66 sandığın açıldığı Sincan’da yüzde 57.9 puan ve 164 bin 350 oy alarak yeniden Sincan Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Mustafa Tuna, “Sincan’da oturan vatandaşlarımız, hizmet ve çalışana gerekli desteği verdi. Vatandaşlarımız üzerine düşeni yaptı. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara sandıkta cevap verildi. Ben oyların yüzde 100’ünü almak için çalıştım. Kimseye farklı bir muamele yapmadım, ayrım yapmadan çalıştım” ifadelerini kullandı.

YENİMAHALLE

Yaşar: Söz verdiğimiz projeleremizi hayata geçireceğiz

Yenimahalle’de bin 401 sandıkta kullanılan 398 bin 418 oydan yüzde 50.86 puan ve 196 bin 308 oy alarak ikinci kez başkanlık koltuğuna oturan CHP adayı Fethi Yaşar vatandaşların güvenine layık olmaya çalışacağını söyledi. Başkan Yaşar, “Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum, güvenlerine layık olduğum için 5 yıldır görev yaptık. Herkesi kucakladık, sokak sokak, cadde cadde her mahallede belediye hizmetlerini gerçekleştirdik. Ayrım yapmadan, ötekileştirmeden eşit hizmet yaptık. Vatandaşlarımızın teveccühü ile bir beş yıl daha ayrım ve ötekileştirme yapmadan hizmet edeceğiz, söz verdiğimiz projeleremizi hayata geçireceğiz.

Haberin Devamı

ALTINDAĞ
AK Parti Veysel Tiryaki yüzde 61,26
CHP Melih Baran Kılıç yüzde 26,49
MHP Nedim Ağaç yüzde 8,85

ÇANKAYA
CHP Alper Taşdelen yüzde 64,78
AK Parti Barış Aydın yüzde 21,58
MHP Sadık Aslan yüzde 9,05

ETİMESGUT
MHP Enver Demirel yüzde 39,77
AK Parti Rıza Gezer yüzde 37,08
CHP Mehmet Yula yüzde 20,01


GÖLBAŞI
AK Parti Fatih Duruay yüzde 43,80
MHP Yakup Odabaşı yüzde 41,36
CHP Ercan Şimşek yüzde 12,17

KEÇİÖREN
AK Parti Mustafa Ak yüzde 43,84
BBP Turgut Altınok yüzde 30,27
CHP Murat Emir yüzde 16,36
MHP Mehmet Ali Tanrıverdi yüzde 7,37

MAMAK
AK Parti Mesut Akgül yüzde 48,00
CHP Coşkun Torun yüzde 38,92
MHP Ali Rıza Çalkan yüzde 10,10

SİNCAN
AK Parti Mustafa Tuna yüzde 57,85
MHP Hasan Altın yüzde 28,91
CHP Alaattin Bera Türkoğlu yüzde 8,99

YENİMAHALLE
CHP Fethi Yaşar yüzde 50,86
AK Parti Adem Ceylan yüzde 37.94
MHP Devran Kutlugün yüzde 7.84

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!