Kurayla başkan oldu

Güncelleme Tarihi:

Kurayla başkan oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2014 18:06

Kars’ın Susuz İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinde DSP ile AK Parti adaylarının oyları eşit çıkınca kura çekildi. Kurada AK Partili aday kazanınca, DSP’li adayın yakını kalp krizi geçirdi.

Haberin Devamı

30 Mart yerel seçimlerde Susuz İlçe Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti’den Murat Uray ile DSP’den Oğuz Yantemur, 397’şer oy aldı. Susuz İlçe Seçim Kurulu tarafından oylar yeniden sayıldı ve sonuç değişmedi.

Seçim Kurulu bugün ilçede belediye başkanını belirlemek için 7 kişilik bir kurul oluşturdu. Başkan adaylarının da onayı ile Susuz hakimi Miyaser Karagöz, bir torba içerisine atılan iki isimden birini çekti. Kurada AK Partili aday Murat Uray kazandı.

Adliye binasında kura çekimini, DSP’li adayın kura komisyon üyesi olarak izleyen akrabası 58 yaşındaki Ergül Osmanoğlu kalp krizi geçirdi. Heyacanına dayanamayarak kriz geçiren Ergül Osmanoğlu, hastanede tedavi altına alındı.

Kurayla başkanlığı kaybeden DSP’li Oğuz Yantemur itiraz dilekçesi vererek oyların yeniden sayılması ve seçimin yenilenmesini istedi.

Haberin Devamı

MİDYAT'TA MUHTARLARIN DA OYU EŞİT ÇIKTI

Mardin'in Midyat ilçesi Acırlı Mahallesi'nde yarışan 8 muhtar adayı arasında yer alan Adnan Dindar ve Arafat Akdoğan'a 328'er oy çıktı. Bir yanlışlık olabileceği düşüncesiyle birkaç kez sayım yapılmasına rağmen sonuç değişmeyince eşitlik kayıtlara geçirildi.

İki adaydan birinin, seçim kurulunda önümüzdeki günlerde çekilecek kura sonucu muhtar ilan edileceği bildirildi. Seçimlerde eşitliği sağlayan muhtar adayları ilçe seçim kurulunun vereceği karara uyacaklarını söylediler.

İlçe seçim kurulunun vereceği kararı beklediklerini ifade eden Muhtar adayı Adnan Dindar, "Acırlı Mahallesi için de hayırlı uğurlu olsun. Bakalım artık sonucu bekliyoruz. Kime verirlerse hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Arafat Akdoğan, seçimin huzur içerisinde geçtiğini belirterek, şunları söyledi: "Sorunumuz yok şükürler olsun, ikimiz de kardeşiz. Kime verirlerse versinler kutlayıp hep beraber köyümüze gideceğiz. Köylüyüz, akrabayız, dostuz ve aynı ekmeği paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!