Merkel, Arnavutluk Başbakanı Rama ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

Merkel, Arnavutluk Başbakanı Rama ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2014 11:41

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Arnavutluk, Avrupa Birliği (AB) müzakere sürecinde gelişmeler katetti" dedi.

Haberin Devamı

Angela Merkel ve Rama, Başbakanlık'taki görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Merkel, burada yaptığı açıklamada, Almanya ve Arnavutluk arasındaki ilişkilerin, özellikle ekonomik alanda yapılan iş birliğinin artarak devam ettiğini söyledi.

Arnavutluk'un AB süreci ile ilgili haziran ayında bir rapor yayınlanacağını söyleyen Merkel, "Arnavutluk Avrupa Birliği (AB) müzakere sürecinde gelişmeler katetti" ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin Ukrayna sınırındaki Rus askeri sayısının azaltılacağının söylenmesine rağmen bunun gerçekleşmediğini hatırlatması üzerine Merkel, "Rusya Devlet Başkanı'nın bana söylediklerini dikkate alırım. Zaten bu
yapılması gerekenler konusunda son adım değil. Çünkü Ukrayna sınırındaki asker sayısı çok fazla" diye konuştu.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da konuşmasına, Almanya'nın ülkesine verdiği destekten dolayı Başbakan Merkel'e teşekkür ederek başladı. Ülkesindeki reformlar sürecinde rüşvete karşı açık bir şekilde savaş verdiğini söyleyen Rama, yapılanların Arnavutluk'un hızlı bir şekilde AB'ye girebilmesi için sürecin başlangıcı olduğunu kaydetti.

"Ülkemizin konumu Avrupa'da. Arnavutluk halkının da isteği olan bu yeri alabilmek için Almanya'nın desteğiyle üzerimize düşen her şeyi yapacağız" diyen Rama, AB uyum sürecinin Arnavutluk'un modernize edilebilmesi için önemli bir süreç olduğunu kaydetti.

Alman hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Wladimir Putin'in Merkel'i arayarak Ukrayna sınırındaki askeri birliklerin kısmen geri çekileceğini söylediği belirtilmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!