3'ü bir arada

Güncelleme Tarihi:

3ü bir arada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2014 01:10

Türk sanat müziği yorumcusu Meryem Zengin, ilk albümü “Özür Dilerim”i farklı bir formatla sundu. Albüm hem CD hem de plak olarak satışta... Ayrıca çalışmada yer alan şarkıların klipleri de DVD formatıyla müzik severlere sunulacak.

Haberin Devamı

* Albüm çıkarmadan önce nasıl bir hayatınız vardı, neler yapardınız?

- 10 Kasım 1982’de Kahramanmaraş’ta doğdum, ilk ve ortaokulu orada, liseyi Kayseri Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde tamamladım. 2000 yılında Niğde Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nü kazandım ve dört yıl eğitim aldım. 2006’da müzik öğretmeni olarak atandım ve hâlâ Adana Seyhan İşitme Engelliler Ortaokulu’nda çalışıyorum.

* Müzikle uzun yıllardan beri uğraşıyorsunuz yani.

- Evet, müzik hayatımda hep vardı, şarkı söylemeyi hep çok sevdim. Yeteneğimi ilkokul üçüncü sınıftayken öğretmenim keşfetti. Sonrasında da müzik hayatımın vazgeçilmezi haline geldi. Sonunda zaten mesleğim oldu.

10 ŞARKIYA DA KLİP ÇEKTİK

* Peki, albüm yapma fikri nasıl ya da kimden çıktı?


- Hiç albüm yapma fikrim yoktu aslında... Ta ki katıldığım sanat müziği korosunda, şarkılarımızın bestekârı Halil İzlemek’le tanışana kadar. Albümümün yapımcısı ve seslendirdiğim şarkıların bestecisidir kendisi.

* Albümün hazırlık süreci nasıl geçti?

- Uzun zaman önce başladığımız albüm çalışmalarımıza haziran ayından itibaren hız verdik ve eylülde stüdyo aşaması tamamlandı. Şarkılarımızın aranjelerini Fatih Kadir Dinçkan yaptı. Bu yoğun süreçte şans bizimleydi. Hiçbir zorluk yaşamadık.

* Çalışmaya alacağınız şarkıları nasıl belirlediniz?

- Aranjörümüz Fatih Kadir Dinçkan ve Halil İzlemek’le yaptığımız toplantılar sonucunda belirledik şarkıları.

* Peki albümle ilgili geri dönüşler nasıl?

- Henüz her şey çok yeni. Buna rağmen klibi izleyenler ve albümü dinleyenlerden olumlu ve çok güzel geri dönüşler aldığımı söyleyebilirim. Umarım aynı şekilde devam eder.

* Albümün ilk video klibini “Özür Dilerim”e çektiniz. Başka şarkılara da klip çekecek misiniz?

- Albümde yer alan 10 şarkıya da Kemal Başbuğ yönetmenliğinde klip çektik zaten... Hatta bu klipleri DVD olarak dinleyenlerimizle paylaşacağız.

Haberin Devamı

CAMiAYA ÖLÜMSÜZ ESERLER BIRAKMAK iSTiYORUM

* Müzik kariyerinizde nasıl ilerlemeyi planlıyorsunuz?

- Amacım bu camiaya ölümsüz eserler bırakmak.

* Farklı türlerde şarkılar da seslendirmeyi düşünüyor musunuz?


- Şimdilik böyle bir planım yok. Ancak ilerleyen zamanlarda konser repertuvarı belirlerken farklı türlerden şarkıları seçebilirim tabii...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!