İşte Bakan'ın sözünü ettiği o trafo

Güncelleme Tarihi:

İşte Bakanın sözünü ettiği o trafo
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2014 12:52

Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın,yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart'ta yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili yaptığı “Trafoya kedi girdi” açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Sosyal medyada kısa süre içinde yüzlerce kedi fotoğrafı ve esprisi paylaşılırken, biz de Hürriyet olarak olayın nasıl yaşandığını araştırdık ve kedinin girdiği o trafonun İstanbul'da olduğunu öğrendik.

Haberin Devamı

Bakan Yıldız seçim günü yaşanan kesintilerle ilgili bu sabah yaptığı açıklamada, “Espri yapmıyorum arkadaşlar. Trafoya kedi girdi. Kesinti bundan yaşandı ama bu durum ilk kez yaşanmadı. Seçimden önce de yaşanmıştı. Bunu seçime bağlamak yanlış” şeklinde konuştu. Ve ne olduysa bu açıklamadan sonra oldu… Sosyal medyada kedi fotoğrafları, kedi esprileri aldı başını gitti.

İşte Bakanın sözünü ettiği o trafo
ENERJİ BAKANI TANER YILDIZ: TRAFOYA KEDİ GİRDİ

Bakanlık yetkililerine olayın nerede yaşandığını sorduğumuzda, “Yeşilköy’de bir trafoya girmiş. Ekipler elektrik arızasını gidermeye gittiklerinde görmüş” yanıtını aldık. Bunun üzerine ulaştığımız Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) yetkilileri, olayı doğrulayarak, şunları söyledi:

“Yeşilköy bölgesinde kedinin trafoya girmesi içeride kısa devre yaşanmasına yol açtı. Kedinin temasıyla oluşan kısa devre sonucunda altı trafo devre dışı kaldı. Avrupa yakasında toplam 12 bin 500 trafo var. Bazı trafolar eski. Eski trafoların kapılarında ve havalandırma boşluklarında boşluk oluşabiliyor. Kediler buradan girebiliyor.”

İşte Bakanın sözünü ettiği o trafo
SEÇİM KARANLIĞI

Haberin Devamı

BEDAŞ yetkililerinin verdiği bilgiye göre seçim akşamı kedinin girerek arızaya neden olduğu o trafo fotoğrafta yer alıyor. Ancak, Türkiye genelindeki diğer kesintilerin nedenine ilişkin çeşitli dağıtım şirketleri farklı farklı açıklamalarda bulunmuştu.

İşte Bakanın sözünü ettiği o trafo

SOSYAL MEDYADA 'KEDİDİR KEDİ' SARSINTISI

BAKMADAN GEÇME!