Michael Jackson'dan yeni albüm?

Ben de yazının başlığını atarken garipsedim, ölen biri albüm çıkartıyor, ne tuhaf değil mi?

Haberin Devamı

Michael Jacksondan yeni albüm

Aslında yılan hikayesine dönüşen bir proje nihayet piyasaya çıkıyor da diyebiliriz. 2009 senesinde vefatından sonra Michael’ın geride bıraktığı demolarından yapılacak olan bir albümün hazırlığı, daha doğrusu bu haberin fısıltıları müzik siteleri senelerdir süsler durur.

Sonunda fısıltılar sona erdi, net ve resmi bir açıklama geldi. Epic plak şirketinin bugünkü açıklamasına göre XSCAPE 13 Mayıs’ta piyasaya çıkıyor. Yeni albüm önceden yayınlanmamış 8 adet MJ şarkısından oluşuyor. Sanatçının vasiyetine göre Michael’ın arşivlerine erişme hakkına sahip olan Epic plak şirketinin CEO’su L.A. Reid, aynı zamanda albümün de yapımcısı konumunda.

L.A Reid 8 şarkılık albüm için Timbaland, Rodney Jerkins, Stargate, Jerome ‘Jroc’ Harmon ve John McClain gibi isimlerle çalışmış. Albümün basın bülteninde ‘Michael aramızdan ayrıldıktan sonra bizlere müzikal mirasından bazı demolar bırakmıştı. Kendisi hayattayken önceden çalıştığı veya onun müziğine yakışan aranjörlerle bu şarkılara tekrardan hayat verdik. Şimdi bu çalışmayı dünya ile paylaşmaktan büyük onur duyuyoruz’ diyen Reid, bu açıklamasıyla bence tüm MJ hayranlarına bu senenin en güzel müjdesini verdi. MJ’in yeni albümü standart versiyonunun yanı sıra, albümdeki şarkıların demo versiyonlarının da yer aldığı deluxe formatıyla da satışa sunulacağı belirtiliyor.

ULTRA MUSIC FESTIVAL SONA ERDİ

Haberin Devamı

Michael Jacksondan yeni albüm

Her sene yurtdışında bir müzik festivaline kesin gideceğime söz versem de, hep erteliyorum. Geçtiğimiz yıl Ultra Music Festival’a giden arkadaşlarım festivali o kadar ballandıra ballandıra anlatmışlardı ki, sonradan izlediğim festival videolarını da görünce gerçekten çok heveslenmiştim. 2013 senesinde 15. senesini kutlayan festival iki hafta sonunu kapsayan bir programla katılımcılarına efsane bir elektronik müzik şöleni yaşatmıştı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta sonu bizler Türkiye’de yerel seçim telaşını yaşarken, Miami’de de halk Ultra Müzik Festivali için sabırsızlanıyordu. Biletleri çok önceden tükenen festival bu sene tek bir hafta sonundan oluşan bir programla elektronik müzik severleri Miami’ye çekti. Festival benim gibi gidemeyenler için de internetten canlı yayınla sanatçıların performanslarını izleme olanağı sundu. 28 Mart Cuma günü başlayan festival 30 Mart Pazar günü sona erdi.

Michael Jacksondan yeni albüm

Bu sene festivalde Tiesto, Zedd, Armin Van Buuren, David Guetta, Avicii, Nicky Romero, Carl Cox gibi saymakla bitmeyecek onlarca DJ’in yanı sıra M.I.A, Empire Of The Sun, Trentemoller, MGMTgibi birçok sanatçı ve gruplardan oluşan dev bir kadro elektronik müzik severleri coşturdu.

Haberin Devamı

Festival bu sene de rekor katılımıyla Miami’nin kapasitesini zorlarken, Cuma günü yaşanan bir olay yüzünden seneye kendisine başka bir ev sahibi şehir aramak zorunda kalabilir. Maalesef Cuma günü konser alanının açıldığı andaki izdihamdan ötürü bir polis memurunun yaralanması, festivalin Miami’de devamı için ciddi bir risk doğurmuş. Miami valisi Thomas Regalado’nun dün basın açıklamasındaki verdiği bilgiye göre yaralanan polis memurunun durumu halen ciddiyetini koruyor. Vali senelerdir ev sahipliği yaptıkları Ultra Music Festivali’nde yaşanan bu durumdan organizasyonu sorumlu tutarken, seneye bu aktivitenin şehirde tekrarlanmaması için elinden geleni yapacağını belirtmiş.

Haberin Devamı

AVICII AMELİYAT OLDU

Michael Jacksondan yeni albüm

Ultra Music Festivali’nin ana sahne DJ’lerinden biri olan Avicii’yi izlemeye gidenler maalesef kendisini sahnede göremediler. Bu Cumartesi planlanan gösterisine yaşadığı sağlık problemleri sebebiyle katılamayan Avicii, bir de apar topar safra kesesi ameliyatı geçirmiş. Uzun süredir mide ağrısı çektiğini belirten DJ, Miami uçağına binerken ‘Festival alanına gittiğimde hiçbir ağrım kalmaz’ diye düşünmesine rağmen, uçaktan indikten sonra soluğu hastanede almış. Geçirdiği operasyon sonrası hayranlarından Facebook aracılığıyla özür dileyen sanatçı, birkaç hafta programına da ara vermek zorunda kalmış.

KATE BUSH BİLETLERİ KARABORSADA!

Haberin Devamı

Michael Jacksondan yeni albüm

Geçen hafta hatırlarsınız Kate Bush’un 35 sene sonra ilk defa sahneye çıkacağı konser serisinden bahsetmiştim. 28 Mart’ta satışa çıkan biletlerin 15 dakika içinde tükendiği duyuruldu. Londra’da Hammersmith Apollo’da vereceği 22 konserin biletleri kısa sürede tükendiği gibi, 200$ olan bilet karaborsada 1600$’a kadar yükselmiş vaziyette.

En son 1979 senesinde ‘Tour Of Life’ turnesiyle sahne alan Kate Bush, uçak korkusu sebebiyle bu turneden sonra bir daha turneye çıkmamış. Bu sene ilk olarak 26 Ağustos’ta sahneye çıkacak olan sanatçı, seneler sonra konserlerine gösterilen bu aşırı ilgiden ötürü çok memnun olduğunu da belirtmiş.

AMY WINEHOUSE HOLOGRAM PROJESİ

Michael Jacksondan yeni albüm

Geçtiğimiz Cumartesi günü ‘The Sun’da çıkan habere göre Alki David adlı bir iş adamı Amy Winehouse’un hologram görüntüsüyle yapacağı teknolojik bir konser projesi üzerinde çalıştığını açıklamış.

2012 senesinde Coachella Festivali’nde Tupac’in benzer bir teknolojiyle sahneye çıkması hem festivale katılanlara inanılmaz bir konser yaşatmıştı. Benzer bir mantıklı yola çıkılan bu projede de, Amy sahnede 3D teknolojisiyle görsel olarak yer alarak, sevilen şarkılarını dev bir orkestra eşliğinde seslendirecekmiş.

İngiltere’de ne zaman konu Amy Winehouse olsa, genelde haber manşetlerden inmiyor. Eğer hayal edilen teknolojik alt yapı sağlanabilirse, dev bir orkestranın önünde hologram görüntüsüyle sahne alacak olan Amy Winehouse bu proje ile dünyayı turlayacakmış. Sanatçının hologramlı konser haberi ortaya çıkınca, haliyle gözler de babası Mitch Winehouse’a dönmüş durumda. Baba Winehouse, haberin yayınlanmasından bir gün sonra kendi twitter hesabından Amy’nin hologram turnesi haberi üzerine ‘tamamen asılsız ve saçmalık’ olduğunu belirten bir tweetle konuyu açıklığa kavuşturmuş. Hologram konusu bir yana dursun, kendisi hayattayken İstanbul konserine aldığım biletimi konser iptal olunca geri verdiğim için çok üzülmüştüm. Şu an hologramlı bir konseri de olsa sanırım hayır demez yine de koşa koşa biletimi alırdım. Belki Mitch Winehouse zamanla projeye sıcak bakar ve proje gerçekleşir.

Yazarın Tüm Yazıları