Türkiye'ye iki birincilik kazandırdılar

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeye iki birincilik kazandırdılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 01:30

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Yüksek Lisans öğrencileri Mine Aksoy ve Senim Çenberci, Monako’da düzenlenen 4. Uluslararası Flüt Yarışması’nda kendi kategorilerinde Türkiye’ye iki birincilik ve bir jüri özel ödülü kazandırdı.

Haberin Devamı

Çeşitli ülkelerden 100’ün üzerinde flüt sanatçısının yer aldığı yarışmada, Aksoy, genç icracılar kategorisinde birincilik ve jüri özel ödülü kazanırken Çenberci de kendi kategorisinde birincilik ödülü aldı.
Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı'nda Doç. Dr. Jülide Gündüz'le çalışmalarını sürdüren Mine Aksoy ve Senim Çenberci, “A Travers Flute” derneğinin katkıları ile Monako’da Prens 3. Rainer Müzik ve Tiyatro Akademisi’nde düzenlenen yarışmaya katıldı. Yarışma jürisi, dünyaca ünlü isimler, Torkil Bye Norveç - Oslo Flarmoni solo flütçüsü, Texas Üniversitesi öğretim üyesi, Caroline Denonne Fransa- Cannes Konservatuvarı öğretim üyesi, Anne Lill Ree Norveç Flütüstler Derneği, Raphaëlle Barraya Fransa Monte Carlo Orkestrası solo flütçüsü, Christian Tournuaire Monako Prens 3. Rainer Müzik ve Tiyatro Akademisi Müdürü’nden oluştu.
TÜRKİYE’YE İKİ BİRİNCİLİK BİR JÜRİ ÖZEL ÜDÜLÜ GETİRDİLER
4. Uluslararası Flüt Yarışması’nda, “Genç icracılar” kategorisinde Mine Aksoy, oy birliği ile birincilik ve jüri özel ödülü kazanırken Senim Çenberci de kendi kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu. Yaşarlı iki flüt sanatçısı, Türkiye’yi gururla temsil etmekten mutlu olduklarını belirterek, “Birçok ülkeden çeşitli yaş gruplarından 100’ün üzerinde flütist yarışmaya katıldı. Türkiye’den biz ve çeşitli üniversitelerden arkadaşlarımız vardı. Kendisi de uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazanan hocamız Jülide Gündüz’ün verdiği eğitim ve desteğiyle ülkemize iki birincilik ve bir jüri özel ödülü getirdiğimiz için çok mutluyuz” dedi.
VİZEYİ SON ANDA ALDI
Çenberci, yarışmaya katılmasının son anda mümkün olduğunu belirterek, “Son ana kadar Fransa için vize işlemlerimi tamamlayamadım. Ancak yarışmanın yapıldığı gün oraya varabildim ve deyim yerindeyse ayağımın tozuyla eserimi çaldım. Buna karın birinci olduğum için çok sevinçliyim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!